23 Απριλίου 2008

ΟΙ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΙ ΜΙΛΑΝΕ


Διάβασα σήμερα το πρωί στην ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ μια είδηση που έλεγε ότι κάποιος από αυτούς με τους παχυλούς μισθούς, πρότεινε λέει επέκταση της μερικής απασχόλησης, αύξηση του ορίου απολύσεων, μικρότερες αποζημιώσεις και επίσης μετατροπή των συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης σε συμβάσεις μερικής.
Σκέφτηκα ότι μάλλον θα κάνει πλάκα ο τύπος. Μετά πάλι είπα ότι δεν έχουμε πρώτη του Απρίλη, άρα δεν κάνει πλάκα. Ρε παιδιά θέλω να προτείνω και εγώ κάτι που μάλλον είναι λογικό. Αυτός ο τύπος (έρπων, γλοιώδες σκουλήκι), μπορεί να μου πει τι μισθό παίρνει; Του προτείνω λοιπόν αν δεν παίρνει 700€ να συμβάλει και αυτός στο σύστημα και να κάνει μείωση του μισθού του στα 700€, έτσι ώστε να γίνει η χώρα μας ανταγωνιστική και να συνέλθει και η οικονομία μας.
Γιατί άραγε θα πρέπει οι μη έχοντες να συμβάλουν συνεχώς στις μειώσεις μισθών και όχι όλοι αυτοί οι προνομιούχοι που έχουν μάθει να έρπουν μέσα στα σαλόνια των πλουσίων λερώνοντας τα χαλιά των εχόντων με τα βρωμερά σάλια τους; Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η χύτρα ταχύτητας είναι έτοιμη να σκάσει πλέον; Τι θέλουν και πιέζουν ακόμα και την βαλβίδα ασφαλείας της.
Κύριοι, πρέπει να καταλάβετε ότι σε λίγο θα είναι πολύ αργά, το καπάκι θα σκάσει πάνω στα γλοιώδη πρόσωπα σας. Ο κοσμάκης έχει αρχίσει να ξύνει τον πάτο, αν και από ένα μέρος έχετε και το δίκιο σας, αφού μας βλέπετε ότι παρ’ όλη την ακρίβεια να τρέχουμε σαν τους μουρλούς από εδώ και από εκεί για να πάμε για δύο μέρες κάπου. Εμ, βέβαια όταν βλέπετε τα ξενοδοχεία το Πάσχα να έχουν πληρότητα, λέτε : «…έχει ακόμα γάλα η αγελάδα, αρμέξτε μέχρι να βγάλει αίμα και μετά βλέπουμε». Μπορεί να έχετε δίκιο τελικά. Λέμε, λέμε αλλά ποτέ δεν κοιτάξαμε τον καθρέπτη μας για να δούμε μέσα εκεί το ηλίθιο πρόσωπο που μας κοιτάει. Άντε βρε έλληνες, χρεωθείτε πάλι μέχρι τα άντερα σας μόνο και μόνο για να λέτε ότι πήγατε κάπου και το φετινό Πάσχα. Και για να μη κατηγορούμε συνεχώς τους έχοντες και κατέχοντες, θα πρέπει να πούμε ότι κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο του ΚΟΚΚΑΛΙΣΤΑΝ, κάποιος λέει ψέματα. Γιατί ή δεν έχουμε λεφτά και μένουμε στο σπιτάκι μας ή έχουμε και λέμε ψέματα.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template