22 Απριλίου 2008

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Από τότε που δημιουργήθηκε το θέμα περί περιβάλλοντος, άρχισαν κάποιοι να πλουτίζουν με το θέμα αυτό. Κάποιοι άλλοι πάλι (μέσα μαζικής ενημέρωσης), ανέλαβαν (χωρίς να τους το ζητήσει κανείς) εργολάβοι και προστάτες του περιβάλλοντος, αν και ήταν οι ίδιοι που συνέβαλλαν στην καταστροφή του, (βλέπε εφοπλιστές που με τα καράβια τους μόλυναν με απόβλητα τις θάλασσες) και τώρα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που διαθέτουν, ξαφνικά ένοιωσαν την ανάγκη να μας προστατέψουν.
Ο κατά τα άλλα συμπαθής τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός του Αλαφούζου, αλλά και η εφημερίδα του, έχουν πάρει εργολαβικά το θέμα. Θα μου πείτε ο άνθρωπος θέλει να προσφέρει. Λέτε; Μήπως απλά θέλει να αυξήσει την ακροαματικότητα των μέσων του και κατά συνέπεια περισσότερες διαφημίσεις; Λέω τώρα εγώ…!
Μακάρι να κάνω λάθος και ελπίζω να κάνω λάθος, γιατί πολύ φοβάμαι ότι όλα αυτά ίσως είναι σαν τα μαϊμού βιολογικά προϊόντα που ξαφνικά άρχισαν να κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες στο εμπόριο. Όχι γιατί σαν ραπανάκι που είμαι ξέρω πολύ καλά ότι αν η καλλιέργεια γίνετε με τα παλαιά μέσα δεν μπορεί να υπάρχει τόσο μεγάλη προσφορά.
Αδέρφια, για άλλη μια φορά το λέω. Μακάρι να είμαι εγώ ο λάθος, αλλά επειδή είμαι καχύποπτος (όπως οφείλουμε όλοι να είμαστε και να βλέπουμε πίσω από τις ειδήσεις), έχω λοιπόν την εντύπωση ότι όλα όσα λένε αυτοί δεν είναι παρά μια ακόμα πηγή κέρδους για τις τσέπες τους. Βρήκαν μάλλον έναν νέο τρόπο για να μας γεμίσουν φούμαρα τα μυαλά μας. Γιατί από ότι ξέρω τομάτα μέσα στον χειμώνα και μάλιστα βιολογική δεν γίνετε.
Βλέπεις δεν ξέρω κανέναν πλούσιο που κάθετε στο σαλόνι του και συζητάει με τους υπόλοιπους πλούσιους (σιγά μη κάνανε παρέα με τους φτωχούς) για το τι πρέπει να γίνει ώστε να σωθούν οι λαοί. Για αυτό δεν με πείθουν ούτε με σφαίρες. Ο καθένας απ’ αυτούς που το παίζουν εργολάβοι του περιβάλλοντος το μόνο που μπορεί να σκεφτούν είναι πώς θα μας βάλουν στο γκεζί για να γεμίσουν τις τσέπες τους αδειάζοντας τις δικές μας. Εδώ μας έχουν βάλει να ανακυκλώνουμε, παίρνουν τις επιδοτήσεις (πάλι από τα δικά μας λεφτά μέσω εφορίας) και το μόνο που κάνουν είναι να μαζεύουν τα υλικά και να τα πετάνε έτσι όπως είναι στις χωματερές, απλά έχουν γίνει ιδιωτικές εταιρείες συλλογής σκουπιδιών.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template