28 Μαΐου 2009

ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΛΑΠΑΔΕΣ


Γράφεις, δώδεκα σελίδες (περίπου και για αρχή), κώδικα σε γλώσσα μηχανής και ενώ όλα πηγαίνουν καλά (έτσι νομίζεις τουλάχιστον), κάθε τόσο ελέγχεις αν ο compiler σώζει ανά ένα λεπτό τον κώδικα που γράφεις (πράγματι δείχνει ότι τον σώζει), ξαφνικά καταλαβαίνεις ότι κάτι συμβαίνει καθώς σε κάθε enter που πατάς υπάρχει μια καθυστέρηση.

Καλά λες θα είναι καμιά ενημέρωση που κατεβαίνει στον server. Δυστυχώς, λάθος διαπίστωση μάγκα. Το πρόγραμμα κολλάει, ο δείκτης του ποντικιού έχει χαθεί από την οθόνη (τον έφαγε η μαρμάγκα). Δεν ανησυχείς, αφού άντε να έχουν χαθεί μερικές (ίσως η τελευταίες γραμμές κώδικα πριν κολλήσει η κινέζικη μαλακία που αγόρασες πριν οκτώ μήνες), γραμμές.

Πατάς αριστερό πλήκτρο στο τρωκτικό και αμέσως βλέπεις αυτό που φοβόσουν. «Compiler (δεν ανταποκρίνεται)». Να αυτό το καλό έχουν αυτοί που πιστεύουν σε θεούς και δαίμονες. Στην μια περίπτωση είναι να αρχίσουν το βρίσιμο ενάντια σ’ αυτό που πιστεύουν και η άλλη περίπτωση είναι να στείλουν το μηχάνημα στο διάβολο.

Καμιά όμως από τις δυο λύσεις δεν έχουμε εμείς που δεν πιστεύουμε. Εμείς απλά κτυπάμε μια γροθιά πάνω στο γραφείο (κοίτα να δεις ούτε που πόνεσε το ρημάδι το γραφείο). Μετά αρχίζεις και βρίζεις τους κινέζους και τα φθηνά τους προϊόντα, κλείνεις το πρόγραμμα, βγαίνει και η παπαριά της Microsoft (μάλλον για να σε δουλέψει) και σου ζητάει συγνώμη για την αναστάτωση.

Κοιτάς τις θερμοκρασίες του υπολογιστή. Έχει πράγματι ανεβάσει πολύ θερμοκρασία (κι όμως στο εσωτερικό του δουλεύουν έξη κινέζικα ανεμιστηράκια). Την άλλη φορά ο τεχνικός σου είχε πει, ότι μπορεί να φταίει η σκόνη. Τώρα όμως δεν μπορεί να φταίει η σκόνη, χθες το καθαρίσαμε.

Δεν βαριέσαι, κάνεις επανεκκίνηση στον compiler και φυσικά δεν ανησυχείς, όχι, είπαμε το πρόγραμμα που έφτιαχνες το έβλεπες γίνονταν συνεχώς save. Έτσι λες; (Χα, χα, χα), σιγά μη γίνονταν save στον κινέζικο δίσκο που κάποιος ηλίθιος κινέζος αγρότης είχε βάλει τα βρώμικα του χέρια μέσα τον κατασκεύασε και στον πούλησε φτηνά και εσύ χάρηκες ηλίθιε που δεν τον πλήρωσες όπως παλιά που έγραφε made USA ή made Germany ή κάτι άλλο τέλος πάντων.

Πάει ο κόπος σου τζάμπα, τώρα θα καθυστερήσει και η είσπραξη από τον πελάτη. Τρεις υπολογιστές καινούργιοι, δυστυχώς όλοι κατασκευασμένοι από κινέζους αγρότες που ξαφνικά βρέθηκαν στην παραγωγή. Ο ένας κολλάει στη ζέστη, ο άλλος μέχρι να κάνει εκκίνηση κάνει τρία reset, γιατί έτσι του έχει καπνίσει, ο άλλος αρμενίζει κατά το πώς φυσάει ο καιρός. Ο μόνος που δουλεύει απρόσκοπτα είναι ο Server που είναι μεν παλιός αλλά (IBM AS 600), γράφει και ένα φαρδύ πλατύ made in USA, ου να χαθείτε κινέζοι εσείς και τα ρύζια σας…!



3 ΠΟΤΙΣANE:

korinoskilo on 28 Μαΐου 2009 στις 4:19 μ.μ. είπε...

τι σου φταιει το ρυζακι τωρα και το βριζεις ... μια χαρα στουποτικο ειναι :ρ

παντως δεν υπαρχει πιο σπαστικο πραγμα απο αυτο ... το να κολαει το πισι και να χανεις πραγματα.....φτου φτου μακρυα μας


την καλησπερα μου :)

THANASIS MAKEDONAS on 28 Μαΐου 2009 στις 4:43 μ.μ. είπε...

εγω ξερω τι φταιει διαβασες την αναρτηση του καφετζη που εγραφε για τον μητσοτακη.χαχαχα ασ προσεχες και συ εγω εκανα εξορκισμο για να στρωσει

ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ on 29 Μαΐου 2009 στις 12:27 π.μ. είπε...

ατζεμ πιλαφ το εργαλειο ραπανακιος

:)))))καλο σου ξημερωμα

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template