6 Μαΐου 2009

ΑΘΗΝΑ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ


Εκεί λοιπόν που όλα ήταν μια χαρά (και δύο τρομάρες), ξαφνικά ξέσπασε καταιγίδα. Άνοιξαν οι ουρανοί (άλλη ανοησία κι αυτή η έκφραση, λες και ήταν ποτέ κλειστός ο ουρανός) και άρχισε να βροντά, να αστράφτει.

Αυτό ήταν, λίγα δευτερόλεπτα μετά, η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, του ευρωπαϊκού κράτους, μετατράπηκε σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα. Αυτοκίνητα που θύμιζαν βάρκες, αυτοκίνητα που βυθίζονταν ολόκληρα σε λακκούβες που κάποια υπηρεσία είχε ξεχάσει να κλείσει.

Τα αυτοκίνητα αυτά είχαν μέσα οδηγούς (μάλλον ηλίθιοι έδειχναν), που πήγαν στην αρχή του χρόνου και πλήρωσαν κάτι εκατοντάδες euro (τέλη κυκλοφορίας τα λένε), για να μπορούν λέει να κυκλοφορούν άνετα στους δρόμους.

Δρόμους; Ποιους δρόμους; Μάλλον κάτι πράγματα που οδηγούν σε αβύσσους του κάτω κόσμου μοιάζουν. Θέλω να πω, άνετα θα μπορούσαν να έρθουν εδώ νέοι επιστήμονες που πάνε για μελέτες των μαύρων τρυπών και θα έπαιρναν μια ιδέα για ποιο πράγμα ακριβώς πρόκειται.

Έτσι είδα έναν οδηγό και εγώ, να έχει πέσει το αυτοκίνητο του μέσα σε μια τέτοια μαύρη τρύπα. Τον είδα να βγαίνει εμβρόντητος μέσα από το αυτοκίνητο του (που σιγά, αλλά πάντα σταθερά συνέχιζε να βυθίζετε) και άρχισε να ωρύετε. Φώναζε, έβριζε Καραμανλή, Παπανδρέου και λοιπούς πολιτικούς (που αύριο πάλι θα πάει να τους ψηφίσει).

Κάποιος άλλος που δεν είχε πάθει ατύχημα, τον πλησίασε και του είπε : «Να πας και να κάνεις μήνυση…». Μόλις το άκουσα αυτό μου ήρθε να γελάσω. Μα που στο διάβολο ζούσε αυτός; Δεν ήξερε ότι ποτέ δεν θα μπορέσει ο άλλος να βρει το δίκιο του; αφού ο ένας θα τον στέλνει στον άλλον και τελικά θα είχε αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο μιας και τα έξοδα ενός δικηγόρου είναι όσο και δύο αυτοκίνητα μαζί.

Συμπέρασμα, αν όλοι μας δεν πληρώναμε το χαράτσι που δεν έχει κανένα αντίκρισμα και λέγετε τέλος κυκλοφορίας, αν οι κλέφτες δεν έφτιαχναν πρώτα δρόμους για να κυκλοφορούμε, τότε δεν θα χρειαζόταν να φωνάζει κατόπιν εορτής κανένας μας.

Αλήθεια, τα τέλη κυκλοφορίας που εισπράττετε κλεφταράδες που πάνε; Άκου ερώτηση που έκανα το φυτό, λες και δεν ξέρουμε ότι οι τσέπες τους δεν έχουν πάτο. Μα για αυτό θα μείνω φυτό με τέτοιες χαζές ερωτήσεις που κάνω…



3 ΠΟΤΙΣANE:

Γραφεας Πεζικου on 6 Μαΐου 2009 στις 7:57 μ.μ. είπε...

Τα τέλη κυκλοφορίας τελικά για που προορίζονται?Αν δεν επιδιορθώνονται ποτε οι δρόμοι μας.Να δεχθώ ότι είναι απο τα αυτονόητα?Δεν περισσεύει δυστυχώς από τα τέλη
αυτά τίποτε για έργα.Τέλη Κυκλοφορίας σου λέει ο άλλος,είναι ΣΑΝ τον Φόρο της Βασίλισσας

korinoskilo on 6 Μαΐου 2009 στις 8:42 μ.μ. είπε...

αν ομως ο καθενας μας οταν παθενε κατι εκανε μυνηση ..... ισως λεω ισως ... καποτε να να τους ετσουζε :)


καλησπερες :)))

ΡΑΠΑΝΑΚΙ on 6 Μαΐου 2009 στις 9:18 μ.μ. είπε...

Είναι αυτονόητο Απόμαχε που καταλήγουν.

Κορινόσκυλο, ξέρω αρκετούς που χρόνια τώρα παλεύουν αλλά άκρη δεν έχουν βρει. Το βασικότερο είναι να μη πληρώσει κανείς μας τέλη κυκλοφορίας για να δεις τότε πόσο θα τσούζει η πίσω άβυσσο που έχουν…

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template