18 Ιουνίου 2009

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ


ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Έβαλαν τους Ρωμαίους αυτοκράτορες να διώκουν δήθεν τους οπαδούς της νέας θρησκείας. Κι όμως αν εξετάσουμε λίγο πιο έξυπνα τα πράγματα, τότε θα δούμε ότι οι ρωμαίοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να καταδιώξουν μια θρησκεία μιας και στην Ρώμη ή μάλλον στην επικράτεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η ανεξιθρησκία ήταν καθιερωμένη με νόμο του κράτους, άρα γιατί να μην επιτρέψουν και άλλη μια θρησκευτική οντότητα ανάμεσα στις τόσες άλλες;

Αν όμως η νέα θρησκεία καθιερώνονταν σαν η θρησκεία των φτωχών, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να ελεγχθεί η μάζα μέσω της νέας αυτής θρησκείας. Δυστυχώς για μας όλους το πέτυχαν. Κατόρθωσαν να επιβάλλουν την νέα τάξη τους, την νέα θρησκεία τους με την δική μας έλλειψη γνώσης. Η θρησκεία έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην επιβολή του νόμου που καταρτίστηκε βάση των συμφερόντων των «ολίγων». Κάθε αντίθετη φωνή ήταν εχθρός της θρησκείας, το μόνο που είχαν να κάνουν οι «αόρατοι» υποκινητές της νέας τάξης, ήταν να περάσουν την φωνή αυτή από το «κόσκινο» της ιεράς εξέτασης.

Αυτό το θρησκευτικό «δικαστήριο» ήταν το μεγάλο τους όπλο. Το σκοτάδι που επικράτησε, στο μυαλό, αλλά και στην ψυχή, την εποχή της ιεράς εξετάσεως, ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στην ανθρωπότητα. Βέβαια αυτό που συνέβη τότε, είχε ένα και μόνο σκοπό. Έπρεπε να ξεχαστούν όλες οι δημοκρατικές ιδέες των αρχαίων φιλοσόφων, μιας και η προπαγάνδα τους, τους ήταν εντελώς άχρηστη. Στην εποχή μας πολλοί αρχαίο–λάτρεις αναρωτιούνται γιατί οι ευρωπαίοι αντέγραψαν και επικαρπώθηκαν τις ιδέες και τις φιλοσοφίες των αρχαίων. Η απάντηση είναι μια και μοναδική. Η Χριστιανική, αλλά και όλες οι άλλες θρησκείες έπαιξαν τον ρόλο του «διαγραφέα» μνήμης. Έπρεπε οι επερχόμενες γενιές να ξεχάσουν τις παλιές ιδέες, όλα έπρεπε να γραφούν ξανά από την αρχή.

Με λίγα λόγια, οι «λίγοι» κατάλαβαν ότι η νέες θρησκείες είχαν την δύναμη να επιβάλλουν αυτό που εκείνοι ήθελαν με τρομερή ταχύτητα. Αφού λοιπόν έδειξαν, έκαναν επίδειξη της δύναμης τους, μέσο της ιεράς εξέτασης, μετά άρχισαν να αφήνουν λάσκα τα σχοινιά, ώστε να αρχίσουν να επιβάλλουν μια νέα κοινωνία που το μόνο που είχε να κάνει ήταν να μετατρέψει την μάζα σε άβουλο πληθυσμό μιας καταναλωτικής κοινωνίας, προς όφελος των «λίγων». Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να εκμεταλλεύονται τους πολλούς, αλλά με λίγα χρήματα που θα τους έδιναν, που φυσικά θα τους τα μάζευαν ξανά μέσω τον προϊόντων που θα τους πωλούσαν.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



1 ΠΟΤΙΣANE:

korinoskilo on 18 Ιουνίου 2009 στις 4:20 μ.μ. είπε...

α!! ωραια αρχιζει αλλο κεφαλαιο τωρα...

καλο μεσημερι

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template