21 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΖΕΨΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.


Τον τελευταίο καιρό δεν μου είναι καθόλου εύκολο να γράψω, όχι γιατί έχουν στερέψει τα θέματα, αλλά γιατί έχει στερέψει η υπομονή μου. Κάθε φορά που ξεκινάω να γράψω κάτι για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου και να ρίξω ευθύνες για όλα στους πολιτικούς (είναι το μόνο εύκολο πράγμα, να ρίχνεις ευθύνες), νευριάζω και σταματάω.

Ξέρετε γιατί νευριάζω; Γιατί κοιτάζω τον καθρέφτη και βλέπω έναν ακόμα ηλίθιο να με κοιτάει με αποχαυνωμένο βλέμμα (αυτό που έχουν τα βόδια) και να μου λέει ότι δεν φταις εσύ για την άσχημη οικονομική κατάσταση και για τα κλεμμένα. Για όλα αυτά φταίνε οι πολιτικοί που έκλεβαν και θα συνεχίσουν να κλέβουν όλα αυτά τα χρόνια.

Τι λες βρε κόπανε; Ο μόνος που φταίει είσαι εσύ, ναι εσύ που τόσα χρόνια τους ψηφίζεις. Πάντα βρίσκεις μια δικαιολογία. Άμα είσαι αριστερός γιαλαντζή (Το γιαλαντζή, είναι κατάλοιπο από την τουρκοκρατία), ήπιου χαρακτήρα, πας και ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι αδύνατον λες να βλέπεις τους Δεξιούς. Άλλωστε πολύ θα ήθελες να ψηφίσεις ΚΚΕ, αλλά δεν αντέχεις να ακούς αυτά που λένε γιατί μοιάζουν σαν κινέζικα. Άμα πάλι είσαι δεξιός ιμιτασιόν, ψηφίζεις ΝΔ.

Έτσι κάθε τόσο έχεις ακριβώς τους ίδιους ψεύτες και κλέφτες. Τους ρίχνεις όλες λοιπόν τις ευθύνες και έτσι καθαρίζεις από τον εαυτόν σου τις ευθύνες. Κι όμως κόπανε που με κοιτάς σαν χαζός. Ο μόνος υπεύθυνος είσαι εσύ. Ότι συμβαίνει στην κοινωνία μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι.

Και τώρα; Τώρα τι γίνετε κύριε ανθρωπόμορφο βόδι του καθρέπτη; Πάλι θα κάτσεις στον καναπέ σου, πάλι θα προσηλωθείς στην τηλεόραση σου, πάλι θα βλέπεις τον πασπαλισμένο με πούδρα (από την πιο ακριβή), καλά πληρωμένο βουτυρομπεμπέ κύριο Χατζηνικολάου να σου αραδιάζει τα ανακοινωθέντα της κυβέρνησης, πάλι θα κοιτάς το φρόκαλο της αναδόμησης προσώπου κυρία Τρέμη, πάλι θα βλέπεις την μεγάλη πλατεία που έχει πίσω της η Αφρούλα, πάλι θα περιμένεις να ζεστάνει λίγο ο καιρός μπας και πετάξει από πάνω της κανένα ρούχο ακόμη η ανοργασμικιά Πετρούλα, πάλι θα βλέπεις τις δήθεν σοβαρά δελτία ειδήσεων των κρατικών καναλιών, πάλι θα τρέχεις πίσω από τον εθνικό μας περιβαλλοντολόγο που είναι ο Σκάι και κατά τα άλλα θα περιμένεις όλοι αυτοί να σου πετάξουν ένα κομμάτι ξερό ψωμί που εσύ παρήγαγες.

Φυσικά ανάμεσα σε όλα αυτά και καθώς τρως θα σου δείχνουν το ηλίθιο παιδάκι που πληροφορεί την μαμάκα του ότι θέλει να χέσει την τουαλέτα του Γιαννάκη. Αλλά δεν σου κόβετε η όρεξη που ακούς για σκατά, γιατί τα παιδικά σκατά είναι γαρδένιες, αυτό σου έχουν εμφυτεύσει στο μυαλό σου και έτσι δεν σιχαίνεσαι την παιδική κουράδα και συνεχίζεις να τρως.

Μαζί με όλα αυτά σου λένε να ζητάς αποδείξεις, γιατί λέει θα χαθεί η χώρα. Γυρνάνε πάλι στις παλιές καλές τους συνταγές. Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια. Φυσικά αυτοί δεν πιστεύουν σε κανένα από αυτά. Αλλά εσύ; Α, εσύ πας σαν ηλίθιος να ζητήσεις απόδειξη γιατί θεωρείς καλό να βάλεις το κράτος (το κράτος είσαι εσύ αλλά δεν το έχεις καταλάβει), συνέταιρο στην τσέπη σου. Γιατί λέει οι φόροι είναι κάτι καλό. Μπούρδες, οι φόροι είναι για να πληρώνεις όλα αυτά τα λαμόγια για να περνάνε καλά με τα δικά σου λεφτά.

Γιατί κανείς από αυτούς δεν ζητάει απόδειξη ή δεν δίνει απόδειξη για τις μίζες που αρπάζει, ούτε κόβει απόδειξη όταν αδειάζει τα ταμεία του κράτους. Κι όμως έχει βάλει εσένα τον μαλάκα να ζητάς απόδειξη από τον άλλον φτωχό μαλάκα που ίσως κλέβει εκατό euro, που αν τα βάλεις όλα αυτά μαζί δεν είναι ούτε το ένα εκατομμυριοστό από αυτά που κλέβουν αυτοί από μια και μόνο επίθεση τους στα ταμεία που εσύ γεμίζεις.

Άντε στο διάολο λοιπόν και εσύ που θα ζητήσεις απόδειξη και αυτός που θα σου την κόψει για να μην τον καρφώσεις. Κατά τα άλλα; Καλημέρα σας. Τι κάνετε; Καλά; Μπράβο, άντε τώρα ζήτα καμιά απόδειξη γιατί χάνετε η τσέπη του Γιωργάκη, του Κωστάκη, του Παυλάκη, του Γιαννάκη και, και, και…

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template