18 Νοεμβρίου 2010

(R) ΟΠΩΣ RADISH


Η επέτειος του πολυτεχνείου (από εκεί βγαίνουν πολυτεχνίτες και ερημοσπίτες), μας τελείωσε. Υποτονικά όλα και ας έχουμε κυβέρνηση κατοχής. Γιατί την λέω κατοχής; Μα γιατί ενώ ο μεγάλος ψεύτης είχε πει ότι αν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν τον ευνοήσει, θα έκανε εκλογές. Έκανε; Όχι. Κι όμως τους ψήφισε ένα μικρό ποσοστό. Άλλοι δεν ψήφισαν και οι λίγοι (κυρίως κάτι ραμολή πήγαν και ψήφισαν), που ψήφισαν είναι μόλις το 20% μιας στο μικρό ποσοστό που ψήφισαν δεν ψήφισαν όλοι Γιωργάκη. Κατά συνέπεια λοιπόν θα έπρεπε να κάνει εκλογές, αλλά δεν βαριέσαι, συνηθίσαμε τα βρομερά ψέματα του «Ω μάμα…».
Τελείωσε λοιπόν και η επέτειος και δεν άνοιξε ούτε μύτη. Οι περισσότεροι ούτε καν έμαθαν για την μεγάλη πορεία. Τώρα θα μου πεις : «Βρε λαχανικό, αναρχικός είσαι και θέλεις να γίνουν φασαρίες;». Γιατί όχι; Στην κατάσταση που είναι η χώρα μας και όλοι αυτοί που πεινάνε, γιατί δεν κάνουν κάτι; Τι πρέπει δηλαδή, να κάθονται με σκυμμένα τα κεφάλια μπας και τους λυπηθεί κάποιος;
Ε, λοιπόν μάγκες, κανείς δεν ενδιαφέρετε για εσάς που πεινάτε ή χάσατε την δουλειά σας, αν εσείς οι ίδιοι δεν τον κάνετε να ενδιαφερθεί. Το σύστημα από μόνο του, είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να θέλει μόνο δωρεάν υπηρέτες. Άρα αν δεν κάνεις το σύστημα να σε προσέξει, τότε θα σε γράψει στα βαρβάτα αχαμνά του.
Αυτά τα πράγματα είναι σαν τον πόνο μάγκες. Όταν κάποιος πονάει, όλοι γύρω του τον παρηγορούν, αλλά δεν νοιώθουν τον πόνο του και συνεχίζουν την ζωή τους. Αν όμως τους κάνεις να πονέσουν, τότε μόνο μπορεί να καταλάβουν το πόσο πολύ πονάς.
Α, το λαχανικό είναι αναρχικό. Ναι είναι αναρχικό γιατί βαρέθηκε πλέον να ζει σε μια κοινωνία που δεν αντιδρά, δεν καταλαβαίνει τίποτα, μια κοινωνία που στήνετε μπροστά σε μια τηλεόραση και εκτονώνεται μέσω του Λάκη Λαζόπουλου ή μέσω της Κανέλλη ή τέλος πάντων όλων αυτών που λένε αυτά που θέλει να ακούσει η κοινωνία.
Ε, λοιπόν όλοι αυτοί παίζουν τον ρόλο της «βαλβίδας» εξαέρωσης του θυμού και τίποτα παραπάνω. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αφήστε ρε μάγκες τον θυμό σας να βγει από μέσα σας, να γίνει ενέργεια, αντίδραση. Χθες έβλεπα (για πολλοστή φορά το έργο (V) for Vendetta. Μας μεταδίδει μήνυμα η ταινία, αλλά είμαι σίγουρος ότι πάλι οι λίγοι πιάνουν τα νοήματα δυστυχώς.
Η ησυχία και η υποταγή, συμφέρουν μόνο αυτούς που δεν πεινάνε και κανέναν άλλον. Αλήθεια, γιατί φοβόμαστε; Γιατί η μάζα (οι πολλοί), δεν αντιδράει κατά των λίγων; Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο, που θα το μελετήσουμε σε κάποιο άλλο post. Προς το παρόν σας αφήνω στην ραστώνη σας και σκύψτε με την ησυχία το κεφάλι σας. Α, και κάτι άλλο. Είναι νομίζεται τυχαίο που όταν το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην εξουσία, χάνονται από την πιάτσα οι αναρχικοί και οι δήθεν τρομοκράτες; Για σκεφτείτε λίγο, κουνήστε το κεφαλάκι (όχι το κάτω), δεξιά και αριστερά λίγο και ίσως καταλάβετε τι παίζεται όταν βρίσκεται άλλο κόμμα στην εξουσία…            

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template