31 Μαΐου 2011

ΣΠΑΣΕ ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΕΛΕΤΑ


Οι προθεσμίες του ελληνικού λαού τελειώνουν και φυσικά μαζί με αυτές και οι ελπίδες μας για ένα καλλίτερο αύριο.  Και εμείς τι κάνουμε; Τίποτα απολύτως. Στήνουμε μερικά πανηγύρια στις πλατείες, κάνουμε σαματά με τα κατσαρολάκια, οι δε αυτοί που πρέπει να πάρουν κάποια μηνύματα, απλά κλείνουν τα παράθυρα της βουλής και δεν ακούνε τίποτα.
Όλα καλά και όλα ωραία αδέρφια. κατέβηκα και εγώ την πρώτη μέρα, κατέβηκα την δεύτερη μέρα, κατέβηκα την τρίτη μέρα, και τέλος πάντων κατεβαίνω όλες τις μέρες με την ελπίδα ότι κάποιος θα αναλάβει την ευθύνη να με οδηγήσει σε κάτι.
Δυστυχώς, τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Αντίθετα, κάθε μέρα όλο και πιο χαλαρά γίνονται τα πράγματα.  Αρχίζω πλέον να βαριέμαι. Αρχίζω πλέον να καταλαβαίνω ότι κάποιοι μάλλον με δουλεύουν άγρια. Από σήμερα λοιπόν αποφάσισα ότι δεν θα κατέβω να παραστήσω το καραγκιοζάκι της πλατείας Συντάγματος, εκτός και αν αποφασιστεί να δοθεί κανονικός αγώνας που θα έχει μια αρχή και ένα τέλος.
Λυπάμαι αλλά πρέπει κάποτε να σταματήσουν οι παρελάσεις που έχουν την συμπαράσταση του ίδιου του συστήματος. Όπως φυσικά και οι παρελάσεις που διοργανώνει το ΚΚΕ (είχα αναφερθεί και σ’ αυτές σε κάποια άλλη ανάρτηση μου).
Αυτό που πρέπει πλέον να καταλάβουμε όλοι μας είναι ότι δεν υπάρχει καιρός για sow και παρελάσεις, πρέπει να καταλάβουμε ότι οι κυβερνήσεις δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν σπάσουμε αυγά, ομελέτα δεν μπορούμε να φτιάξουμε.
Και μη ξεχνάτε, ότι κάποιοι προσπάθησαν πριν από τα 18χρονα του μπαμπά να ξεκινήσουν το κίνημα, αλλά όπως είδατε κανένα ΜΜΕ δεν το αγκάλιασε. Ενώ με τα 18χρονα του μπαμπάκα, άρχισαν τα περίεργα διαφημιστικά (πρώτα έριξαν δήθεν την ανάρτηση) και μετά άρχισαν τα αγκαλιάσματα από τα ΜΜΕ. Μήπως αυτό σημαίνει κάτι; Απορώ δηλαδή το πόσο ηλίθιοι ήμαστε που κάποιοι καταφέρνουν να μας τραβάνε από την μύτη. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους. Πρέπει κάποιος σοβαρός να πάρει επάνω του την ευθύνη και να οδηγήσει επιτέλους τον λαό σε αγώνα και όχι περιπάτους στις πλατείες.
Αρνούμαι πλέον να παριστάνω την βαλβίδα σε μια χύτρα ταχύτητος που ξεπουλιέται στους τοκογλύφους. Έλεος πια, όλα τα πιστεύουμε;  

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template