8 Ιουνίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ…


Εγώ για να σας πω την αλήθεια μου, έχω αγανακτήσει με τους αγανακτισμένους. Μας έχει φάει βρε αδέρφια η πολύ αγανάκτηση. Σε λίγο δεν θα έχουμε που στο καλό να την βάλουμε.
Τώρα θα μου πεις, θα την βάλουμε στις τσέπες μας, μιας και δεν θα έχουμε τι άλλο να βάλουμε. Λεφτά τουλάχιστον δεν θα έχουμε, οπότε θα χωρέσει η αγανάκτηση μας μέσα.
Βέβαια υπάρχει και μια περίπτωση ακόμα. Να μας πάρουν ακόμα και τα ρούχα που φοράμε, αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει να μαζευόμαστε στις πλατείες και να μουντζώνουμε σαν κάτι παιδάκια του δημοτικού σχολείου. Αρκεί βέβαια να αγανακτούμε, έτσι ώστε να αφήνουμε το ρημάδι το σύστημα να κάνει ήσυχα – ήσυχα την δουλειά του.
Τώρα κάποιοι θα σκέπτονται; (Αλήθεια υπάρχει άραγε σκεπτόμενος έλληνας;). Και τι θέλεις ρε φυτό; Να κάτσουμε στους καναπέδες μας και να μην αγανακτήσουμε;
Όχι βρε αδέρφια, δεν λέω κάτι τέτοιο. Λέω απλά ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι πιο δυναμικό επιτέλους. Πρέπει το σύστημα να νοιώσει επιτέλους την καυτή ανάσα της λαϊκής οργής και όχι τα αρώματα της κάθε κυρίας που κατεβαίνει στην πλατεία για να περάσει την ώρα της και να το παίξει ντε και καλά αγανακτισμένη.  
Ξέρετε; Η πολύ αγανάκτηση φέρνει στο τέλος τον έρωτα. Αρχίσαμε πάλι να ερωτοτροπούμε με το βρωμερό σύστημα. Δεν σας κάνει δηλαδή εντύπωση που όλα τα ΜΜΕ προσπαθούν να υποτάξουν τους αγανακτισμένους, τονίζοντας ξανά και ξανά ότι όλα είναι ειρηνικά;
Η γνώμη μου είναι, ότι ήρθε η ώρα να τα μαζέψει ο άμαχος πληθυσμός από τις πλατείες. Με βολτίτσες στην πλατεία, μοιάζουμε σαν γριές και γέρους που κάνουν κουτσομπολιό. Ανεξάρτητοι μεν, αλλά δυναμικότεροι δε. Φτάνουν οι βόλτες, γιατί κοντεύουμε να αγανακτήσουμε με τους ίδιους μας τους εαυτούς.
Οι Ισπανοί αγανακτισμένοι τα μάζεψαν. Τι έμεινε; Μα η αγανάκτηση. Άλλαξε τίποτα; Όχι, απλά δεν άνοιξε μύτη του πολιτικού συστήματος και θα φάνε κι άλλα μέτρα στον κώλο. Άρα όλο αυτό το κολπάκι δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μόνο να χαϊδεύεται το σύστημα και ανενόχλητο να περνάει μέτρα.
Ξυπνήστε μάγκες. Λέτε να έπεφτε ποτέ ο Μουμπάρακ με αγανακτισμένους μόνο; Όχι φυσικά. Λέτε να πέσει ο πολιτικός κόσμος με αγανακτισμένους μόνο; Ε, λοιπόν κάνετε μεγάλο λάθος. Ξέρετε τι κάνουν όλοι αυτοί βλέποντας μας πίσω από τα παράθυρα της βουλής; Γελάνε, έχουν ξεκαρδιστεί στο γέλιο με τις χαζομάρες που κάνουμε εκεί έξω σαν τα ηλίθια που μουντζώνουν.   
Α, μην ακούτε τα ΜΜΕ, που λένε ότι οι πολιτικοί έχουν πάρει στα σοβαρά τους αγανακτισμένους. Μέρος της προπαγάνδας τους είναι κι αυτό. Άντε ξυπνήστε επιτέλους. Αφήσατε τους καναπέδες και πιάσατε γωνίες στις πλατείες τώρα. Ήρθε η ώρα της πραγματική δράσης, αλλιώς καθίστε πάλι στον καναπέ. Τουλάχιστον έτσι δεν θα τα κονομάνε από τα εισιτήρια τα ΜΜΜ…      

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template