24 Μαρτίου 2008

ΑΚΟΥΣΑ…


Βρίσκομαι στο χώρο της αρχαίας Ολυμπίας περιμένοντας την παράδοση της Ολυμπιακής φλόγας στους Κινέζους. Δίπλα μου βρίσκονται δυο ανταποκριτές του Ισραήλ. Μιλούν αγγλικά και αυτό που λένε με κάνει να στήσω αυτί για να ακούσω αφού μου προκαλούν το ενδιαφέρον.

Λένε λοιπόν ότι αν αυτοί (οι Εβραίοι) βρίσκονταν στην θέση της χώρας μας, τότε ποτέ δεν θα επέτρεπαν να διεξάγονται οι Ολυμπιακοί αγώνες σε άλλη χώρα παρά μόνο στην δικιά τους. Τους ρωτάω γιατί αυτό. Η απάντηση τους ήταν ορθολογιστική (όπως πάντα).

Ακούστε κύριε, αν είναι δυνατόν να γίνονται αγώνες αλλού πλην από την χώρα που τους εμπνεύσθηκε, τους καθιέρωσε πρώτη, μου είπαν χαμογελώντας. Και τι θα μπορούσατε να κάνετε; Εδώ παίζονται εκατομμύρια, πώς θα γινόταν; Θα τους απαγορεύατε;

Φυσικά και όχι, αλλά δεν θα επιτρέπαμε τουλάχιστον να ονομάζονται Ολυμπιακοί αγώνες και φυσικά δεν θα παραδίδαμε ποτέ την Ολυμπιακοί φλόγα, αν θέλανε να τους κάνουνε, τουλάχιστον όχι με αυτό το όνομα…! Πάντως να ξέρετε, αν εμείς είχαμε την χώρα σας, θα ζούσαμε μόνο από τον τουρισμό, καλημέρα σας.

Απομακρύνθηκαν, εγώ έμεινα με τα πόδια καρφωμένα στο ιερό χώμα της Ολυμπίας, έμεινα να τους κοιτάω καθώς απομακρύνονταν χασκογελώντας ευχαριστημένοι. Μέσα στο μυαλό άκουγα και ξανά άκουγα τα λόγια τους. Στο μυαλό μου έρχονταν εικόνες μπερδεμένες, από τους αρχαίους προγόνους μας (αν και πολύ αμφιβάλλω ότι εμείς έχουμε κάποια σχέση με αυτούς) και χωρίς να το καταλάβω καλά–καλά τα μάτια μου βούρκωσαν καθώς θυμήθηκα ένα κείμενο που είχε γράψει ο Κάρλ Μαρξ κάποτε (1850) σε μια εφημερίδα της Αγγλίας για μας τους έλληνες, έγραψε λοιπόν τα εξής : «…η πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, η Αθήνα και η Σπάρτη κατοικούνται από βαρβάρους σήμερα…», όσο και αν μας πονάει όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα…!

Τελικά με χίλια βάσανα κατάφερα να ανεβάσω το κείμενο αυτό μέσο lap top και συνδεόμενος από την Ολυμπία. Να λοιπόν που κάτι χρησιμεύει η τεχνολογία, αρκεί να την μεταχειριζόμαστε προς όφελος μας.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template