10 Απριλίου 2008

ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΒΕΤΟ


Τόσες μέρες δεν μίλησα. Περίμενα απλά να καταλαγιάσει ο γνωστός ενθουσιασμός μας, που μας πιάνει σαν έλληνες που είμαστε, για το περίφημο βέτο που έβαλε ο κύριος Καραμανλής στο τραπέζι των παγκόσμιων εγκληματιών που συνθέτουν το περίφημο ΝΑΤΟ. Ξέρετε φοβήθηκα να φυτρώσω μήπως και με ξεριζώσουν απότομα.
Τώρα όμως δεν αντέχω άλλο. Θέλω να φυτρώσω και να πω ότι. Κύριε Καραμανλή, γιατί κομπάζετε ότι βάλατε βέτο σε κάτι που ήταν έτσι και αλλιώς αυτονόητο; Είναι δυνατόν να αποδεχόσασταν ότι οι μόνοι Μακεδόνες είναι αυτοί οι κουρελήδες που ξαφνικά νόμισαν ότι απέκτησαν κράτος, επειδή οι Αμερικάνοι έχουν τεράστια συμφέροντα σε πετρελαϊκούς αγωγούς και φυσικά αέρια έναντι της άλλης πουτάνας που λέγετε Ρωσία;
Μη νομίζετε ότι κάνατε κάτι το σπουδαίο, διότι σας βλέπω πολύ γρήγορα —ίσως και μέσα στις επόμενες μέρες— να γονατίζετε και πάλι μπροστά στα αφεντικά σας. Ξέρετε εγώ σαν ραπανάκι που είμαι ακούω κάτω από το χώμα. Ξέρετε τι ακούω; Ακούω ότι όλο αυτό έγινε μόνο και μόνο για την εσωτερική και μόνο κατανάλωση μιας και αποσκοπούσατε στον γνωστό και αχαλίνωτο, πρόσκαιρο ενθουσιασμό των ελλήνων.
Σας ακούω που λέτε στους συνεργάτες σας : «…άστε τους να χαρούν για λίγο, να νοιώσουν ότι κάτι και καλά έγινε και μετά τους αμολάμε κάποιο από τα γνωστά μας παραμύθια, που φυσικά θα τα προωθήσουμε (τα παραμύθια) μέσω των φερέφωνων μας, τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους…». Το κακό είναι κύριε Καραμανλή ότι καταφέρατε (λόγω του γνωστού επαναλαμβάνω ενθουσιασμού μας), να ρίξετε και τους bloger στην ίδια παγίδα που πέφτουν όλοι.
Ναι, έτσι είναι, δυστυχώς όλες αυτές τις μέρες βλέπω ότι το 85% των blog γράφουν καλά λόγια για το βέτο σας. Κι όμως θα έπρεπε να είναι πολύ πιο συγκρατημένοι. Τέλος πάντων μπορεί να κάνω λάθος εγώ —το εύχομαι με όλη μου την ψυχή— αλλά φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε άλλο ένα πρόβλημα που θα είναι ακόμα ποιο άσχημο. Το πρόβλημα αυτό είναι η Θράκη.
Κύριε Καραμανλή, αν πράγματι δεν βάλατε το βέτο για τα μάτια του κόσμου, τότε θα πρέπει από τώρα να κόψετε την φόρα όλων αυτών που συντάχθηκαν με το κράτος, τερατούργημα. Παραδείγματος χάρη της Τουρκίας που ενώ εμείς την υποστηρίζουμε στην προσπάθεια της να μπει στην άλλη παγκόσμια συμμορία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκείνη δεν μας υποστήριξε με τα Σκόπια. Άρα θα έπρεπε να κάνετε κάτι ώστε να καταλάβουν οι Τούρκοι ότι πραγματικά δεν αστειευόμαστε με τα εθνικά μας θέματα. Ξέρετε κύριε Καραμανλή, βλέπω —όταν φυτρώνω— ότι οι Σκοπιανοί δεν ίδρωσαν καθόλου από το βέτο που τους βάλατε, ίσως γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι όλο αυτό ήταν μια φούσκα για το εσωτερικό της χώρας μας, έτσι για να κερδίσετε μερικούς πόντους στα γκάλοπ. Αυτά είχα να πω και μπαίνω πάλι στο χώμα μου. Αλλά επειδή δεν μου αρέσει να γράφω μόνο για να γράφω, μη νομίζετε ότι όταν χρειάζεται δεν θα το κάνω…!

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template