11 Απριλίου 2008

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΟΥΦΛΙΑ


Εδώ και καιρό ο κύριος Σουφλιάς προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και από την πλευρά του πολύ καλά κάνει μιας και όλοι μας έχουμε την ίδια νοοτροπία ως έλληνες που είμαστε. Κάποτε όμως ο κύριος Καραμανλής ήταν πολύ ευαίσθητος. Με το παραμικρό που ακούγονταν επί ΠΑΣΟΚ ζητούσε την άμεση παραίτηση όποιου υπουργού εμπλέκονταν σε ένα σκάνδαλο.
Τώρα; Τι κάνει τώρα με το αυθαίρετο του υπουργού του; Μήπως φοβάται την αντίδραση σε περίπτωση που τον αναγκάσει σε παραίτηση; Μήπως δεν φοβάται μόνο την αντίδραση του κυρίου Σουφλιά, αλλά και την αντίδραση της οικογένειας Μητσοτάκη; Φοβάμαι ότι ο κύριος Καραμανλής μάλλον εκείνο που φοβάται περισσότερο απ’ όλα είναι η οικογένεια Μητσοτάκη που τυγχάνει να είναι φίλοι του κυρίου Σουφλιά.
Άκουσα χθες ότι ο κύριος Σουφλιάς ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του, αλλά το να ζητήσει συγνώμη από τον έλληνα πολίτη ούτε κουβέντα να γίνετε ε; Τώρα έρχομαι εγώ σαν ραπανάκι που φυτρώνει πάντα εκεί που δεν το σπέρνουν και τον ρωτάω. Κύριε Σουφλιά, είστε υπουργός σε ένα υπουργείο που υποτίθεται ότι πολεμάει για τα αυθαίρετα, έτσι δεν είναι ή μήπως κάνω λάθος; Αν λοιπόν για τον «Α» ή «Β» λόγο το σπίτι σας είναι αυθαίρετο έστω και κατά υποψία, τότε γιατί δεν κάνετε μια γενναία κίνηση να το κατεδαφίσετε μόνος σας, αντί να ρίχνετε ή να προσπαθείτε να ρίξετε τα βάρη από εδώ και από εκεί; Γιατί κύριε Σουφλία μου δεν παραιτείστε αμέσως —αν και δεν φτάνει— και μετά ως ένας απλός πολίτης πλέον να προσπαθήσετε να το δηλώσετε για να το σώσετε. Αν εσείς κύριε Σουφλιά κτίζετε αυθαίρετα, τότε πώς είναι δυνατόν να ζητάτε από τον απλό πολίτη να σέβεται τους νόμους που του επιβάλλετε όταν εσείς ο ίδιος που νομοθετείτε δεν σέβεστε τους νόμους; Ή μήπως για σας ισχύει το «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα;», άντε λοιπόν κάντε μια γενναία κίνηση, δεν νομίζω ότι τα εγγόνια σας πρόκειται να πεινάσουν με ένα σπίτι λιγότερο.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template