12 Απριλίου 2008

ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ BLOGER;


Σήμερα είναι Σάββατο και με έπιασαν πάλι τα υπαρξιακά μου προβλήματα. Είναι και ο καιρός βλέπεις που με κάνει να μελαγχολώ. Άσε πια αυτή η σκόνη που κάθετε πάνω μου και με κάνει να αισθάνομαι ότι κυλιέμαι στην έρημο. Βέβαια άλλο θέλω να αρχίσω να γράφω και αλλού πάω, για να επανέλθω όμως στο ερώτημα που μου κατέβηκε στην γκλάβα.
Κάθε μέρα παρακολουθώ αρκετά blog, άλλα που έχουν φαντασία, άλλα πάλι που δεν διαθέτουν καμιά φαντασία, εντούτοις αυτά που δεν διαθέτουν φαντασία είναι απλά κλέφτες ειδήσεων που μαζεύουν από δεξιά και αριστερά και μετά από ένα copy και paste τοποθετούν τα κλεμμένα στο blog τους χωρίς να καταβάλουν καμιά μα καμιά προσπάθεια.
Εδώ είναι που τίθεται το ερώτημα που λέει : «Ποιος ο λόγος ύπαρξης τέτοιων blogs;». Γιατί άραγε οι «ιδιοκτήτες» τους κάνουν αυτό που κάνουν χωρίς να βάζουν την γκλάβα τους να δουλεύει καθόλου; Οι περισσότεροι δε από αυτούς γεμίζουν δεξιά και αριστερά την σελίδα τους από διάφορες μηχανές μέτρησης των επισκεπτών. Προχθές μάλιστα είδα ένα τέτοιο blog site που φιλοξενείται από το space.live.com που είναι γεμάτο από κλεψιμαίικες ειδήσεις και σχόλια που αρπάζει από διάφορους άλλους. Το καλό βέβαια με αυτόν τον τύπο είναι ότι γράφει τουλάχιστον και την πηγή.
Το κακό όμως είναι ότι απλά αναφέρει μεν την πηγή από όπου άρπαξε έτοιμη την ιδέα, αλλά δεν καταχωρεί το link, ώστε οι αναγνώστες του να μπορούν να πάνε κατευθείαν στην αυθεντική πηγή. Τώρα έρχομαι εγώ σαν ραπανάκι που φυτρώνει πάντα εκεί που δεν το σπέρνουν και ρωτάω. Ποια είναι η ανάγκη που τον ωθεί αυτόν τον τύπο να έχει «site», αφού δεν έχει την χαρά να γράφει τα δικά του σχόλια και όχι να μεταφέρει απλά τις ιδέες των άλλων; Μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα μου. Καταλαβαίνω ότι σκέφτεται πώς για να μπορεί να γράφει τόσα πολλά ώστε να αυξάνει την επισκεψιμότητα του μέσα από τις διάφορες μηχανές αναζήτησης θα έπρεπε να κάθετε είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο μπροστά στην οθόνη του και κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελε ο τεμπέλης.
Προτιμά λοιπόν να στερείται την χαρά των δικών του ιδεών. Του αρέσει όμως να μπαίνουν στο site του κάποιοι έστω και κατά λάθος παρά να βλέπει λίγα νούμερα στο «κοντέρ» των επισκεπτών του. Δεν τον νοιάζει αν τον διαβάζει κανείς πραγματικά, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τα νούμερα και κατά συνέπεια είναι ένας αριθμολάγνος ολκής. Μήπως τελικά οι περισσότεροι από μας έχουμε την αριθμολαγνεία μέσα μας;
Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι οι blogers που προσπαθούν καθημερινά να στηλιτεύσουν τα κακώς γινόμενα. Αυτοί μάλιστα, έχουν λόγο ύπαρξης. Χαίρεσαι να διαβάζεις τα κείμενα τους, αλλά οι άλλοι μάλλον θα έπρεπε να σταματήσουν να ασχολούνται με το «σπορ». Δεν χρειάζεται να δίνουν πομπώδεις τίτλους στα «site» τους δήθεν ότι και καλά είναι πατριώτες. Ξέρεται αυτοί οι τύποι που παίρνουν μια είδηση που αφορά την πατρίδα μας και αρχίζουν να λένε το ένα και το άλλο αφού πρώτα έχουν κλέψει από άλλους ιδέες δήθεν ότι είναι δικές τους, κάνουν όλους τους υπόλοιπους blogers να πέφτουν στα μάτια όλων των αναγνωστών. Καλό είναι όλοι όσοι ασχολούνται και γράφουν τις δικές τους ιδέες (καλές ή κακές) θα πρέπει να ξεράσουν όλους αυτούς τους τυχάρπαστους δήθεν πατριώτες. Ουφ έγινα κακός, αλλά τι να κάνω σπάσανε τα νεύρα μου. Πάντως καλύτερα να με διαβάζω μόνος μου παρά να κλέβω εκατοντάδες κείμενα από εδώ και από εκεί. Ελπίζω να με διαβάσει και ο τύπος με το πνιγμένο σε άλλων κείμενα «site» του στο spaces.live.com και να αποφασίσει να φορτώνει λιγότερο το πράγμα αυτό με κλεμμένες ιδέες από άλλους και να γράψει επιτέλους κάτι μόνος του, θα πιαστεί το χέρι του στο «mouse» από το πολύ copy και paste και είναι κρίμα.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template