17 Απριλίου 2008

ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Διάβασα μια είδηση που λέει ότι κάποιοι εφοριακοί χρηματίζονταν. Τι; μη μου πείτε τώρα ότι σας κάνει εντύπωση μια τέτοια είδηση; Κι όμως κάθε φορά που ακούμε κάτι τέτοιο όλοι μας κάνουμε ότι —για άλλη μια φορά— πέφτουμε από τα σύννεφα. Το κακό όμως δεν είναι ότι τα παίρνουν αυτά τα καθίκια. Το κακό είναι ότι το κράτος μας τους καλύπτει κιόλας.
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι όλοι τα παίρνουν, κάποιοι δημοσιογράφοι και οι κυβερνώντες σπεύδουν να πουν ότι δεν πρέπει να τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι. Κι όμως κύριοι δημοσιογράφοι και εσείς κυβερνώντες, αυτός είναι ο κανόνας και οι λίγοι είναι η εξαίρεση. Ξέρω, ξέρω, αν σας ρωτήσω τι θα κάνετε για την καταπολέμηση του φαινομένου η απάντηση που θα λάβω είναι : «…θα κάνουμε ένορκη διοικητική εξέταση». Ναι αυτό το παραμύθι το έχω βαρεθεί.
Τα πράγματα είναι πολύ ποιο απλά από ότι θέλετε να τα παρουσιάσετε όλοι εσείς οι «δήθεν». Ο τρόπος είναι ένας. Πηγαίνετε στους υπαλλήλους της εφορίας και ρίχτε μια ματιά πώς ζουν, τι σπίτι έχουν, τι αυτοκίνητο και τέλος πάντων κοιτάτε αν ο μισθός τους καλύπτει την ζωή που κάνουν. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και απλά δεν θέλετε να κάνετε τίποτα επειδή και εσείς ζείτε με τους ίδιους χρηματισμούς.
Βέβαια κάθε φορά που κάποιος τολμήσει να τα πει χύμα αμέσως γίνεστε «τούρκοι» επειδή ακριβώς καταλαβαίνετε ότι αυτός που σας τα λέει δεν τρώει κουτόχορτο. Με λίγα λόγια κύριοι κυβερνώντες εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε κάτι για το φαινόμενο του χρηματισμού των πάσης φύσεως δημοσίων υπαλλήλων δεν έχετε παρά να κάνετε επιτόπια έρευνα στην προσωπική τους ζωή, όπως άλλωστε γίνετε στην Αμερική (στα καλά δεν την αντιγράφετε) με την αστυνομία οικονομικού εγκλήματος που είναι για όλους τους πολίτες, από τους απλούς μέχρι τους δημόσιους λειτουργούς.Βέβαια αν όλα λειτουργούσαν άψογα, ούτε ο Σουφλιάς θα μπορούσε να είναι παράνομος και αυτό μάλλον δεν σας συμφέρει. Οπότε λέτε : «…άσε να τρώνε και μερικά μικρά ψαράκια, ώστε να κάνουμε και εμείς άνετα τις λαμογιές μας». Έτσι δεν λέτε κύριοι; Μακάρι να μπορούσα να πάρω το σπιτάκι μου στην πλάτη και να την έκανα για πάντα από τούτη την χώρα της λαμογιάς και του απόλυτου προσωπικού συμφέροντος.

1 ΠΟΤΙΣANE:

ΠΡΕΖΑ TV on 17 Απριλίου 2008 στις 9:03 π.μ. είπε...

Λαδωνονται κρατικοι φορεις;;;Οχι δεν το πιστευω......

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template