14 Απριλίου 2008

ΟΤΑΝ Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ


Κάποτε όταν κάποιος δάνειζε με υπερβολικό τόκο το μπουζούριαζαν. Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι τράπεζες μπορεί να βάζουν τόκο στον τόκο, αλλά είναι νόμιμες. Ξέρετε φίλοι μου; Όταν ήμουν ακόμα νεαρό ραπανάκι, στα σχολεία μας έλεγαν να κάνουμε αποταμίευση και ότι φασούλι–φασούλι γεμίζει το σακούλι.
Έλα όμως που τότε δεν καταλαβαίναμε ότι αυτό ήταν ένα σχέδιο σε εξέλιξη, όπως κάθε τι που συμβαίνει στον κόσμο μας. Ξέρετε τι ήθελαν τότε να πετύχουν; Να μαζέψουν πρώτα τις οικονομίες μας και μετά να έρθουν πάλι οι ίδιοι για να μας τα δανείσουν και να τους χρωστάμε και πάλι.
Τώρα τελευταία οι τράπεζες πιέζουν ακόμα περισσότερο τους ηλίθιους που δανείστηκαν από αυτούς. Ποιος ξέρει τι σχέδιο έχουν και πάλι κατά νου. Από την μια πιέζουν και από την άλλη σε παίρνουν τηλέφωνα για να σου δώσουν δάνειο. Κανείς όμως από τους λεγόμενους δημοσιογράφους δεν προειδοποιεί τους ηλίθιους να πάψουν να δανείζονται.
Σε λίγο βέβαια και είναι απολύτως σίγουρο ότι η κρίση που μαστίζει τις Αμερικανικές τράπεζες θα έρθει και εδώ, ξέρετε; Οι τράπεζες θα κάνουν μια και απλή κίνηση. Θα φάνε τα λεφτά όλων των καταθετών μιας και οι περισσότερες από αυτές είναι ιδιωτικές. Ελπίζω να βγω ψεύτης και να μη χρειαστεί κάποτε να κάνω ling σε τούτο το κείμενο μέσα από κάποιο άλλο που τότε θα λέω για τον χαμό που θα επικρατήσει.
Ξέρω βέβαια ότι πολύ λίγοι με διαβάζουν, αλλά δεν με νοιάζει, εγώ απλά θέλω να τα λέω ή μάλλον να τα γράφω, στο κάτω–κάτω δεν είχα και απαίτηση να με διαβάζουν εμένα ένα χαζό ραπανάκι. Πάντως να είστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσουν τα σοκ από αυτούς που έχουν πάρει δάνειο από τις τράπεζες μιας και τα σταθερά επιτόκια θα γίνουν κυμαινόμενα και τότε κλάψε Χαράλαμπε. Άντε και με τις υγείες σας παιδιά. Μη ξεχνάτε ότι οι τράπεζες δεν είναι οργανισμοί φιλανθρωπίας, και μην ακούω μερικούς που λένε ότι δεν το περίμεναν από την τράπεζα τους να τους φερθεί έτσι, γιατί τα παίρνω στο κοτσάνι μου. Συνεχίστε να παίρνετε δάνεια για να κάνετε γιορτές ή διακοπές ή για να πηγαίνετε στα σκυλάδικα και να τα δίνετε στους «καλλιτέχνες» και μετά να τους βλέπετε να γελάνε μπροστά στις πισίνες τους με τα δικά σας δάνεια. Άντε και καλό ύπνο, και μη ξεχνάτε ότι τα σίδερα της φυλακής είναι για τους λεβέντες.

1 ΠΟΤΙΣANE:

Run Boy Run on 14 Απριλίου 2008 στις 2:54 μ.μ. είπε...

Αν και ραπανάκι η λαλιά σου είναι καλή. Όπως τα λες (τα γράφεις) και μη χειρότερα. Τα άσχημα έρχονται...

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template