24 Απριλίου 2008

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΑΣΑΡΧΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


Διάβασα ότι μετά το Πάσχα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον νέο σπασαρχίδη στην θέση του παλιού (Γκαργκάνα). Και τι μας το ανακοινώνουν; Λες και θα αλλάξει κάτι για όλους εμάς. Απλά το παλιό σκατό πάλιωσε, ξεράθηκε και έτσι είπαν να βάλουν στο κεφάλι μας πιο φρέσκια κουράδα.
Κάποιοι θα πουν ότι τους άνοιξα την όρεξη. Αλλά τι να κάνω, αφού όπως όλοι σας ξέρετε από παντού μας έχουν ζώσει τα σκατά. Δεν περνάει μέρα στη ζωή μας που να μην ακούσουμε κάτι κακό εναντίον μας. Βγαίνουν στην τηλεόραση, λένε τις μαλακίες τους, είναι δε και ευχαριστημένοι που τις είπαν και εμείς τις ακούσαμε και μετά πάνε να φάνε το χαβιάρι τους στα ακριβότερα εστιατόρια (ξέρετε από εκείνα που μέσα στο πιάτο ψάχνεις να βρεις τι υπάρχει και το πληρώνεις όσο ένα αυτοκίνητο, μεγάλου κυβισμού ενίοτε) και μετά πάνε στα χορτασμένα (έως σκασμένα μπορώ να πω) παιδάκια τους ή τα εγγόνια τους, τα χαϊδεύουν —μαζί με την κοιλιά τους— στο κεφάλι και νοιώθουν ευχαριστημένοι που έκαναν το καθήκον τους κατά του λαού που τους ψήφισε σαν μαλάκας.
Βλέπεις είμαστε μεγάλες μαζόχες, μας αρέσει κάθε φορά να μας κυβερνάνε όλα αυτά τα παχουλά τρελά αγόρια που τα χεράκια τους είναι πιο μαλακά και από το μετάξι. Άλλοι μας κυβερνάνε δήθεν Σοσιαλιστικά και άλλοι πάλι με Σεμνότητα και ταπεινότητα, τέλος πάντων με κάποιον τρόπο μας κυβερνάνε.
Πάντως δεν μπορείτε να πείτε. Πρέπει κάποιος να πληρώνετε με 30.000€ τον μήνα για να μπορεί να λέει όλες αυτές τις μαλακίες για πάγωμα μισθών, για απολύσεις και ότι άλλη μαλακία μπορεί να πει κανείς. Βέβαια ο άνθρωπος έγραψε κάπου 200 σελίδες κειμένου και τις παρέδωσε στην Πετραλιά λες και εκείνη δεν ήξερε ότι όλα αυτά που είπε εκείνος πριν και είχε γράψει, δεν τις τα είχαν ήδη υπαγορεύσει τα αφεντικά, που είναι κοινά και για τους δύο. Ρε μάγκες, ξέρετε; Όσο και αν θέλετε να απαξιώσετε τους νέους ανθρώπους, δεν μπορείτε να το κάνετε. Ξέρετε γιατί; Διότι όσο και αν προσπαθείτε πάει η εποχή που βάζατε στην γυναικούλα και στον γέρο του χωριού τα ψηφοδέλτια σας μέσα στις τσέπες τους. Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο οι νέοι θα σας γράφουν στα αρχίδια τους και ίσως μάλιστα σιγά–σιγά να χάνετε και τα φερέφωνα σας τους δημοσιογράφους. Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό οι νέοι θα πάψουν να τρώνε κουτόχορτο και θα ξεράσουν στην λιπαρή μούρη σας. Άντε και καλή Εβραϊκή γιορτή να έχετε.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template