22 Απριλίου 2008

ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΙ;


Κοίτα τώρα που έχω κι άλλες απορίες. Κάθε μέρα που περνάει το κράτος μας πουλάει και μια επιχείρηση δημοσίου συμφέροντος. Μέχρι εδώ καλά, γιατί όπως λένε (φυσικά λένε ψέματα), πρέπει να απαγκιστρωθεί το κράτος από τις επιχειρήσεις. Μπράβο ρε μυαλά —ξέχασα μεγάλα μυαλά— όταν όμως κάποιος πουλάει επιχειρήσεις που θεωρούνται επικερδείς μοιάζει μάλλον σαν κάποιον χαρτοπαίχτη που χάνει στα χαρτιά και αναγκάζεται για να ξεπληρώσει να ξεπουλήσει όσο–όσο την περιουσία του.
Ξέρετε όμως τι συμβαίνει με τον χαρτοπαίχτη; Μόλις τα πουλήσει όλα, ότι είχε και δεν είχε, τότε και αυτός και η οικογένεια του μένει στον δρόμο. Και καλά εσείς που θα έχετε βγάλει τα κέρατα σας από τις προμήθειες που παίρνετε, αλλά εμείς οι φτωχοί πολίτες; Μπορείτε να μου πείτε τι στο διάβολο θα κάνουμε;
Χαζή η ερώτηση μου ε; Τι σας νοιάζει εσάς που σε λίγο, όταν πια δεν θα έχετε πια να πουλήσετε τίποτα θα πείτε το περίφημο «…δυστυχώς πτωχεύσαμε…» και πάει και τελείωσε. Γιατί δεν θέλετε να πείτε την αλήθεια τενεκέδες; Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι όλα αυτά που ρωτάω δεν πρόκειται να απαντηθούν. Το πολύ–πολύ να βρω κανέναν μπελά και εγώ δεν ανήκω στην βρωμερή ελίτ των δημοσιογράφων. Τα εκατομμύρια αλλάζουν χέρια λες και είναι πασατέμπα. Πουλάτε, αλλά δεν σας βλέπω να έχετε φτιάξει ένα ταμείο «έστω και του κώλου» που μέσα εκεί να πέφτει το χρήμα που εισπράττεται από τις πωλήσεις. Αλήθεια τώρα που πάνε ρε αυτά όλα τα χρήματα; Μήπως εκτός από τις μίζες που χώνετε στις τσέπες σας, τα υπόλοιπα ποσά είναι μαϊμού; Μήπως παίρνετε μόνο τις προμήθειες και μετά δίνετε τζάμπα την επιχείρηση; Πάντως όπως και να έχει το πράγμα είστε γάτες. Γιατί σας λέω γάτες; Μα γιατί και οι γάτες τα σκατά τους τα σκεπάζουν.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template