6 Μαΐου 2008

ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ


Κάθε τόσο ακούω (αν και δεν καταλαβαίνω σαν ραπανάκι που είμαι) για νέους νόμους που δήθεν προστατεύουν τους δανειολήπτες από τους νόμιμους τοκογλύφους. Μόλις ακούω κάτι τέτοιες μαλακίες, αρχίζω και χωρίς να το θέλω και γελάω. Ήμουν ακόμα σπόρος όταν άκουγα για νόμους κατά των νόμιμων κλεφτών, έγινα ολόκληρο ραπανάκι αλλά κανένας από τους νόμους τους δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί.
Κάθε φορά κάτι βρίσκουν οι νόμιμοι τοκογλύφοι και έτσι ρουφάνε το αίμα των ηλίθιων. Πριν ένα χρόνο το ανώτατο δικαστήριο της χώρας μας, έβγαλε μια απόφαση που έλεγε ότι όταν κάποιος κάνει κατάθεση σε τράπεζα σε λογαριασμό κάποιου άλλου, η τράπεζα δεν δικαιούται να παίρνει έξοδα εφόσον η κατάθεση γίνετε υπέρ της. Τι έγινε; Τίποτα οι περισσότερες τράπεζες συνεχίζουν να παίρνουν 1,20€ σε κάθε κατάθεση που γίνετε άνευ βιβλιαρίου.
Άρα όλες οι μαλακίες που ακούμε από τους δημοσιογράφους είναι ένα μεγάλο ψέμα. Να τώρα οι κυβέρνηση λέει ότι δεν μπορούν πλέον να βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια κάτω από την αντικειμενική αξία. Σαχλαμάρες, ακόμα και αν εφαρμοστεί ο νόμος, οι τράπεζες (νόμιμοι τοκογλύφοι), θα στέλνουν έναν, δύο «ντουλάπες» στο σπίτι σου και θα σε κάνουν μαύρο εσένα και την οικογένεια σου μέχρι να τους παραχωρήσεις το σπίτι σου σχεδόν δωρεάν.
Αχ παιδιά μου, λυπούμαι όλους αυτούς τους ηλίθιους που πήραν δάνειο χωρίς να σκεφτούν πρώτα αν θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα. Εκείνο όμως που με κάνει να βγαίνω από τα ρούχα μου είναι όταν μιλάνε κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ και δήθεν προσπαθούν για το καλό μας. Ε, αυτό πια είναι ανέκδοτο, όταν αυτό το κόμμα και επί εποχής του ήταν που χιλιάδες ηλίθιοι έπεσαν στην παγίδα. Ρε αλήτες, καλύτερα να μασάτε παρά να μιλάτε. Ωχ άρχισα να τα παίρνω άσχημα πάλι και από κόκκινος να ξεθωριάζω. Πάντως ο τύπος με το σκουφί του αλόγου στο κεφάλι είναι όλο χαμόγελα (περίεργο πράγμα αυτοί που ρουφάνε αίμα είναι πάντοτε χαμογελαστοί) και ότι δήθεν κόπτετε για το καλό μας. Άντε ρε στο διάβολο όλοι σας που δήθεν ξυπνήσατε ένα πρωί και είπατε ότι θέλετε να κάνετε το καλό σ’ αυτόν τον τόπο. Άεργοι και καλοπερασάκιδες ήσαστε και θα ήσαστε πάντοτε.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template