13 Ιουνίου 2008

Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ


Δεν ξέρω γιατί, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, θρέφω μια φοβερή αντιπάθεια στους πολιτικούς. Δεν μπορώ με τίποτα να πιστέψω ότι όλοι αυτοί οι τύποι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι για το πώς θα κάνουν καλό στην πατρίδα τους ή στον λαό τους.
Τι να κάνω ρε παιδί μου, δεν πιστεύω ούτε μια από τις κουβέντες τους. Ξέρω ότι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι για το πώς θα κλέψουν το υστέρημα του λαού για να το μοιραστούν αυτοί και οι πλούσιοι μεταξύ τους. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να πιστέψω ότι το σύμφωνο της Λισσαβόνας είναι για το καλό των πολλών. Γιατί κανείς τους δεν τολμάει να θέση το θέμα στις κάλπες; Γιατί απλά ξέρουν πολύ καλά ότι θα εισπράξουν άρνηση.
Αλήθεια ρε λαμόγια, μέχρι τώρα οι λαοί τι καλό έχουν δει από αυτή την περίφημη Ευρωπαϊκή ένωση; Το μόνο που ένοιωσαν οι λαοί από αυτό το έκτρωμα είναι το άδειασμα της τσέπης τους. Προσπαθείτε μονόπλευρα να συγκρατήσετε τον πληθωρισμό, αλλά το κάνετε μόνο στους μισθούς των λαών. Ενώ όλα τα προϊόντα ανεβαίνουν κατακόρυφα (τάχα λόγο πετρελαίου και άλλες τέτοιες μαλακίες), εσείς επιμένετε —ρεμάλια— να κρατάτε τους μισθούς χαμηλά. Τι λέτε ρε αλήτες του κερατά; Αφού ανεβαίνουν όλα, γιατί πρέπει οι μισθοί να παραμένουν στα ίδια επίπεδα;
Δεν πρέπει να συμβάλουν και οι πλούσιοι με τις βίλες, πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα, που μετέχουν σε ανούσιους πλειστηριασμούς δίνοντας κάτι δισεκατομμύρια σε ένα βρακί που είχε φορέσει η Ωνάση και άλλες τέτοιες μαλακίες κλέβοντας από τους λαούς το χρήμα; Ας έχουν και αυτοί μικρότερο ποσοστό κέρδους —καθίκια— αλλιώς θα πρέπει να ανέβουν και οι μισθοί μας αλήτες. Κάτω λοιπόν όλα αυτά τα σιχαμένα συντάγματα της Ευρώπης που προσπαθούν με διάφορες μαλακίες να μας τα περάσουν. Ουφ τα είπα και ξεθύμανα.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template