23 Ιουνίου 2008

Δεν φτάνει που είναι κλέφτες, μας επιβάλουν και νόμους…


Μέρες τώρα παρακολουθώ το περίφημο σκάνδαλο της SIEMENS και το χρήμα που κατέληξε στις τσέπες των πολιτικών μας ταγών. Αναρωτιέμαι ο αφελής. Πώς είναι δυνατόν να σου λένε έμμεσα ότι είσαι κλέφτης και εσύ αντί να χαμηλώσεις το κεφάλι σου και να ερυθριάσεις, να προσπαθείς να βρεις χίλιες και μια δικαιολογίες για να πείσεις έναν λαό ότι δεν τα πήρες.

Έλα μουνί στον τόπο σου. Μας λένε για αποδείξεις (αν και εγώ προσωπικά δεν ξέρω κάποιον κλέφτη που να κόβει αποδείξεις), όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι μίζες κατέληξαν στις τσέπες κάποιον. Για να δω κάποιος από τους ελεεινούς ακαδημαϊκούς μας θα έχει το θάρρος να βγει και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των λαμόγιων συνεργατών του απίθανου «καθηγητή» της υπέρτατης βλακείας «κυρίου» Σημίτη ή μήπως σ’ αυτή την περίπτωση θα καταπιούν για άλλη μια φορά την φαρμακερή γλώσσα τους.

Φυσικά οι μίζες που δόθηκαν είναι —προς το παρόν— προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δει στους περίφημους συνεργάτες του Σημίτη. Αλλά μη νομίζετε ότι και τώρα, ακόμα και αυτή την στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές, κάπου σε κάποιο πολιτικό γραφείο δεν υπάρχουν δύο χέρια. Το ένα δίνει και το άλλο ανοίγει διάπλατα για να αρπάξει. Εμ βλέπεις βίλες, πολυτελή αυτοκίνητα και πισίνες δεν μπορούν να γίνουν με μόνο τον μισθό του βουλευτή ή του υπουργού από την μια μέρα στην άλλη.

Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι ζητάνε από τον φτωχό λαό να κάνει λιτότητα, του λένε να περάσει με μισθούς κάτω από 700€ και από την άλλη όλοι αυτοί ζούνε με τα εκατομμύρια τους που είναι τόσα πολλά που άνετα μπορούν να ζήσουν με αυτά και τα τρισέγγονα τους χωρίς να κάνουν τίποτα.

Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Όχι καθόλου μάλιστα. Ο μόνος που φταίει είμαι εγώ και εσύ που μας έχουν κάνει αγαπητικούς της πολυθρόνας μας. Χαζεύουμε τα φερέφωνα τους στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις που διακαώς προσπαθούν να μας κάνουν να ηρεμήσουμε, δήθεν ότι τα λένε έξω από τα δόντια. Και εμείς; Α, εμείς καθόμαστε και απολαμβάνουμε πόσο ωραία τα λέει ο διοπτροφόρος, καλοχτενισμένος δημοσιογράφος με τις εκατό υπηρέτριες και με τις βίλες και τις πόρσε. Αυτό μας καθησυχάζει κάνοντας μας να νοιώσουμε ότι κάτι κάνουμε.

Ε, λοιπόν όχι, ας πάρουμε την πρωτοβουλία και ας πάψουμε να υπακούμε στους νόμους που κάποια πολιτικά λαμόγια κατασκεύασαν ίσα–ίσα για να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους φίλους τους, τους πλούσιους. Επιτέλους θα πρέπει να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι δεν θα υπακούσουμε σε κανέναν νόμο τους, εάν πρώτα δεν αρχίσουν να τιμωρούνται οι ίδιοι. Ας κάνουμε μια αρχή ρε παιδιά, ο καθένας από μας ας αρχίσει από μόνος του να δείχνει την απόλυτη δυσαρέσκεια του. Μια ευκαιρία τώρα είναι και το κτηματολόγιο. Κανείς να μη δηλώσει τίποτα. Αν το κάνουμε όλοι μας, τότε θα καταλάβουν την δύναμη μας.

1 ΠΟΤΙΣANE:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ!

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template