30 Ιουνίου 2008

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑΚάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια με τους πλοιοκτήτες και τα σάπια στην κυριολεξία καραβάκια τους. Ακόμα και μέσα από την στεριά (αν μπορούσαν θα το έκαναν), θα ήθελαν να περάσουν τα σαπίδια τους αρκεί να γλυτώσουν έστω και πενήντα λεπτά του Euro. Βέβαια την μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν αυτοί που επιμένουν να ταξιδεύουν με τις σάπιες μπανιέρες των εφοπλιστών και μάλιστα πληρώνοντας τες αδρά.

Γιατί άραγε θα πρέπει κανείς να πάει στου διαόλου τον κώλο για να κάνει μπάνιο, όταν η Ελλάδα μας είναι γεμάτη από ωραιότατες παραλίες; Φαίνετε πως ο έλληνας δεν μπορεί να καταλάβει ότι για να αρχίσουν να τον σέβονται τα διάφορα λαμόγια θα πρέπει πρώτα να μάθει ο ίδιος να σέβεται τον εαυτόν του. Το κακό βέβαια είναι ότι ο έλληνας έχει μάθει να υπακούει στην ελεεινή προπαγάνδα των δημοσιογράφων που παίρνουν γραμμή από όλους αυτούς και έτσι άλλο δεν κάνουν από το να διαφημίζουν τα νησιά.

Μπορεί πράγματι να μη πρέπει να ερημώσουν τα νησιά μας (αν και αυτό δεν πρέπει να γίνετε εις βάρος άλλων τόπων της Ελλάδας), αλλά από την άλλη πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν σε όλους αυτούς που μόνο τις τσέπες τους έχουν μάθει να γεμίζουν, ότι δεν έχουν να κάνουν με άβουλα όντα. Ακόμα και οι τοπικοί παράγοντες του κάθε νησιού θα πρέπει να απαιτήσουν από τους εφοπλιστές να προσφέρουν σωστές υπηρεσίες σε όλους αυτούς που ταξιδεύουν προς τα νησιά τους.

Δεν μπορεί να εισπράττουν τόσα πολλά λεφτά για υπηρεσίες που είναι αν μη τι άλλο για ζώα και αυτά μπορεί και να διαμαρτύρονταν οι εταιρείες προστασίας ζώων. Από πού και ως που δηλαδή θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας; Γιατί πρέπει να είστε σίγουροι ότι αυτοί οι ίδιοι δεν θα έβαζαν μέσα στα σαπιοκάραβα τους ούτε τον σκύλο της γυναίκας τους όχι που βάζουν τόσους ανθρώπους μέσα.

Παιδιά μη περιμένετε τίποτα από την κυβέρνηση και πάνω απ’ όλα μη πιστεύετε ότι θα τολμήσει να πάρει κάποια υποτυπώδη μέτρα για την προστασία μας. Όλα αυτά τα σάπια καράβια που βρίσκονται πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας είναι κανονικά φέρετρα και ανά πάσα στιγμή μπορούν να χαθούν στα σκοτεινά βάθη του πελάγους. Φυσικά ούτε λόγος να γίνετε για την συντήρηση τους, αφού τους εφοπλιστές δεν τους νοιάζει, έτσι κι αλλιώς όταν χαθεί το «φέρετρο» καλό θα τους κάνει μιας και θα εισπράξουν την ασφάλεια του. Αυτά τα σαπίδια δεν έχουν μπει ποτέ σε ναυπηγείο και να συντηρηθούν και αν έχουν μπει είναι μόνο για να τους προσθέσουν μερικές σκουριασμένες λαμαρίνες για να αυξήσουν την χωρητικότητα τους και μαζί με αυτή και την αστάθεια τους.

Για αυτό θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας και να μη πάμε ξανά σε κανένα νησί (ξεχάστε την μόδα) μέχρι να αντικατασταθούν όλα αυτά τα πλέοντα φέρετρα με εντελώς καινούργια, ας τους αναγκάσουμε να κάνουν και καμία επένδυση επιτέλους και όχι όλα πισίνες και βίλες, φτάνει πια.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template