7 Ιουλίου 2008

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ;


Αν είναι δυνατόν. Αυτοί (οι τριακόσιοι έξυπνοι της βουλής τους), δεν δίνουν καμιά σημασία σε όλα αυτά που έρχονται στην επιφάνεια (έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο τα σκανδαλάκια). Γράφουν τα μπλόγκ, γράφουν οι εφημερίδες, μιλάνε στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα για τους πακτωλούς των εκατομμυρίων μιζών, αλλά και οι τριακόσιοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Δεν κάνουν ούτε μια κίνηση στο να μας γλυκάνουν το «χάπι», εξακολουθούν να νομοθετούν (σαν να μη συμβαίνει τίποτα), νόμους και νομάκια εναντίον μας. Δεν δίνουν ούτε ένα τόσο δα ψίχουλο σε μας απ’ όλα αυτά που καταβροχθίζουν σε κάθε ευκαιρία. Κι όμως, τι βλέπω; Μια πλήρη αδιαφορία και από μέρους μας. Α, ναι ξέχασα είναι και τα μπάνια του μαλάκα του λαού στην μέση και έτσι δεν έχει κανείς μας την όρεξη να ασχοληθεί με όλα αυτά τα λαμόγια που κάθονται αμέριμνα στα έδρανα της βουλής. Ναι τώρα θα μου πεις πήγανε και αυτοί διακοπές (βλέπεις όλο τον χρόνο κουράστηκαν να μετράνε τα κέρδη τους από τις μίζες και είπανε να κάνουν και μια απλωτή).

Τώρα θα μου πεις ότι ακούνε από μας —το μόνο που ξέρουμε να λέμε, όταν μας βάλει κάποιος κάφρος ρεπόρτερ το ματσούκι στο στόμα— να λέμε ότι «…ακριβά, ακριβά, αλλά τι να κάνουμε;». Ξέρεις κανέναν να σου δίνει αυτά που πρέπει αν δεν τα διεκδικήσεις με αγώνα βρε ηλίθιε; Τι θα πει τι να κάνουμε; Τι θα έλεγες να πας κάπου αλλού εκτός από τα νησιά; Τι θα έλεγες αν δεν πήγαινες για καφέ για ένα μήνα (το λιγότερο) και απλά να πήγαινες στο σπίτι του φίλου σου ή να ερχόταν εκείνος στο δικό σου και να πίνατε το καφεδάκι σας εκεί; Τι θα έλεγες αν δεν παρασυρόσουν από τις διαφημίσεις (εδώ απευθύνομαι κυρίως στις γυναίκες) και δεν αγόραζες του κάθε είδους καλλυντικό; Ποιος από σας συνεχίζει άραγε να μη αγοράζει γάλα πάνω από ένα Euro; Είμαι βέβαιος ότι το 85% το έχετε ξεχάσει και αγοράζετε την κιμωλία που σας προσφέρει η επώνυμη βιομηχανία γάλακτος και μάλιστα έχεις την εντύπωση ότι τούτο το γάλα είναι καλό γιατί το πληρώνεις ακριβά.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες ολόκληρες, αλλά έχω βαρεθεί να τα γράφω, αφού μόνος μου τα γράφω και μόνος μου τα διαβάζω. Αλλά επίσης έχω βαρεθεί να σε βλέπω ρε κοιμισμένε να λες τις ίδιες μαλακίες όταν σου βάζουν το ματζαφλάρι της τηλεόρασης στο στόμα. Σου αρέσει μπαγασάκο ε; Έχεις την εντύπωση ότι με τα λίγα δευτερόλεπτα στην κάμερα έχεις γίνει διάσημος ή και ο άνθρωπος της ημέρας.

Περίμενε έλληνα, ίσως κάποτε συγκινηθούν όλοι αυτοί που σε κυβερνούν από το 1958 και να πάψουν να αρπάζουν μίζες και σταγόνες από τον ιδρώτα σου. Κάνε καλέ μου υπομονή και που ξέρεις μπορεί την επόμενη τετραετία να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ ή η Νέα Δημοκρατία και ξαφνικά να γίνουν έντιμοι όλοι αυτοί που το κύριο μέλημα τους είναι να συχνάζουν στα πλούσια τραπέζια των αφεντικών τους και να κάνουν βουτιές στα νερά της πισίνας από τις βίλες που συχνάζουν, με ανοιχτά πάντα τα χέρια τους (σαν όρνεα) για να αρπάξουν τις μίζες τους. Υπομονή και ψήφισε πάλι τους ίδιους μπας και αλλάξουν.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template