19 Αυγούστου 2008

ΣΤΑ ΑΠΑΥΤΑ ΜΑΣ ΛΑΕ…


Σκάνδαλα στον αθλητισμό, σκάνδαλα στους οργανισμούς, σκάνδαλα με υπουργούς, αλλά οι σεμνοί και ταπεινοί δεν δίνουν καμιά σημασία. Εξακολουθούν να μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Βέβαια θα μου πεις φταίμε και εμείς τα πρόβατα, αλλά εγώ που είμαι ραπανάκι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα πρόβατα εξακολουθούν (αυτά τα πρόβατα), να περπατάνε στα δύο πόδια.

Ήθελα να ήξερα, δεν βλέπουν ότι το δούλεμα πάει σύννεφο; Βέβαια είναι και το καλοκαίρι που το ελληνικό πρόβατο έχει μάθει να πνίγει την πίκρα του στο θαλασσινό νερό. Δεν βαριέσαι, ξέρω και όταν είναι χειμώνας. Τα ίδια κάνουν τα όρθια πρόβατα. Ότι τους λένε τρέχουν να το κάνουν. Πάρε παράδειγμα το κτηματολόγιο. Έτρεξαν αμέσως μη τυχόν και χάσουν τα σπίτια τους. Έδωσαν το χρήμα και τα λαμόγια πανηγυρίζουν εις υγείαν των κοροΐδων, αφού και από αυτούς εισπράττουν αλλά και από την επιδότηση της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Σου λέει όσα από τα ηλίθια πρόβατα τρέξουν μέχρι την ημερομηνία που δώσαμε καλώς. Ότι αρπάξουμε που λένε. Τώρα άμα δούμε ότι δεν πρόλαβαν όλα τα πρόβατα, τότε δίνουμε και μια παράταση. Αλλά το θέμα τους είναι να αρπάξουν όσα μπορούν περισσότερα για τις αχανείς τσέπες τους.

Κατά τα άλλα; Πώς πάνε τα κέφια; Καλά ε; Κρίμα να μη μπορέσει να κάνει λίγο ακόμα τουρισμό το ντοπαρισμένο της Ελλάδος. Δεν βαριέσαι το κοροΐδο μέσω της εφορίας πληρώνει μιας και θέλει πότε–πότε να κουνήσει και καμιά πλαστική σημαιούλα μπας και νοιώσει την εθνική, πλαστική υπερηφάνεια του να ανυψώνεται. Στο κάτω–κάτω ρε αδερφέ έχει μάθει να τον κοροϊδεύουν, έχει γίνει ένα με την κοροϊδία.

Άσε που νιώθει καλύτερα αφού είναι έλληνας και μάλιστα απόγονος όλων αυτών των αρχαίων μεγαθηρίων της φιλοσοφίας και του πολέμου, αν και ποτέ δεν θέλησε να μάθει την αρχαία ελληνική, αλλά δηλώνει με περιφανείς έλληνας. Κι όμως εξακολουθεί να ψηφίζει βάση του παππού και της γιαγιάς του, αλλά νοιώθει προοδευτικός και Ευρωπαίος και ότι προχωράει πιο πέρα, έχοντας όμως πρωθυπουργό, συγγενή με αυτόν που είχε και πριν πενήντα χρόνια, αλλά έχοντας και την ίδια αντιπολίτευση. Αυτό θα πει ευρωπαίος ελληνάρας.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template