26 Αυγούστου 2008

ΕΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ;


Από τότε που το αντίπαλο δέος έπεσε, με την βοήθεια ενός τύπου που το όνειρο του ήταν να γίνει διαφημιστής πίτσας και ενός άλλου λάτρη της βότκας, το κεφάλαιο έχει μπει σε ένα κόσμο παραλογισμού. Προσπαθεί να υποτάξει ακόμα και τις υποτυπώδεις ανάγκες των φτωχών. Σαρώνει τα πάντα, κανείς όμως (και αυτό είναι το πιο περίεργο απ’ όλα), δεν αντιδρά! Αντίθετα κάνει τα πάντα για να γίνει ο υποτακτικός ακόμα πιο υποταγμένος.

Βλέπαμε (όσοι ηλίθιοι έβλεπαν) τους Ολυμπιακούς αγώνες και ενώ όλοι ήξεραν ότι τα ρεκόρ που γίνονταν ήταν αποτέλεσμα φαρμακευτικών δηλητηρίων (μηδενός εξαιρουμένου), ναι, ναι καλά λέω και αυτά που λένε τα δημοσιογραφάκια «Ας μη βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι», είναι μαλακίες προς κατανάλωση και για να αφήνουν παράθυρα ανοιχτά. Καθόντουσαν ορισμένοι σαν χάνοι και απορούσαν πώς ο Τζαμαϊκανός έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Έπειτα οι νόμοι κατά του κοινωνικού συνόλου = προβάτων, ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλον και εδώ στην χώρα της λαμογιάς, αλλά και παγκοσμίως. Κι όμως τα πρόβατα —στην κυριολεξία— κάνουν ότι μπορούν να δείξουν ότι είναι δούλοι και ότι τίποτα δεν γίνετε. Κι όμως κάποτε τα πρόβατα επαναστατούσαν, κατάφερναν —έστω και με αίμα— να αρπάξουν μερικά δικαιώματα. Είχαν καταφέρει να πάρουν τις οκτώ ώρες εργασίας, τώρα πάει το έχασαν και αυτό το δικαίωμα. Γιατί μη μου πείτε ότι υπάρχει άνθρωπος την σήμερον ημέρα που δουλεύει κάτω από δώδεκα ώρες; Ίσως μερικοί τυχεροί αλλά δεν αποτελούν την πλειοψηφία.

Τώρα σιγά, αλλά σταθερά θα καταργήσουν και την αργία της Κυριακής. Αλήθεια ρε πρόβατα; Τι θα είναι πια η ζωή σας; Μόνο δουλειά και τίποτα παραπάνω. Και να πει κανείς ότι βγάζει και χρήμα; Όλος σας ο μισθός πάει στα δάνεια, στους λογαριασμούς και στις μαλακισμένες και άχρηστες ασφαλιστικές εταιρείες που όταν έρθει η ώρα να πληρώσουν σου κάνουν την ζωή δύσκολη. Άρα με λίγα λόγια πάλι το κεφάλαιο σου παίρνει τον μισθό —τον πενιχρό— πάλι πίσω, άσε πια αυτό το λανσάρισμα των κινητών τηλεφώνων, από εκεί να δείτε τι παίρνει το κεφάλαιο από τα κορόιδα του κερατά. Αλήθεια το πάγιο γιατί το εισπράττουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας; Υποτίθεται ότι πληρώνεις πάγιο για κάτι που περιμένεις αργότερα να σου αποδώσει όταν το χρειαστείς, αλλά το πάγιο του κινητού που χρειάζεται; Για τις κεραίες τους; Μα αν δεν συντηρήσουν τις κεραίες τους, τότε δεν θα εισπράττουν και λογαριασμούς, άρα αφού εισπράττουν πάγιο θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένες να μας επισκευάζουν δωρεάν τα τηλέφωνα.

Τώρα με τον πόλεμο στην Γεωργία κάτι πάει να κινηθεί μάγκες, αλλά πολύ φοβάμαι ότι και αυτή η περίπτωση βρωμάει. Ίσως είναι κίνηση που θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτι μας και φυσικά με την σύμπραξη της Ρωσίας. Αλλιώς γιατί η Ρώσοι μια να εισβάλλουν και μια να την κάνουν; Γιατί αν καταλάμβαναν ολόκληρο το δουλικό κράτος της Γεωργίας, έχετε την εντύπωση ότι η συμμορία Ευρώπης και Αμερικής θα επιτίθονταν εναντίον της Ρωσίας; Μάλλον κάτι βρωμάει και πολύ μάλιστα σ’ αυτή την υπόθεση. Φαίνετε ότι η συμμορία μυρίστηκε ταραχές από τα φτωχά στρώματα των προβάτων, οπότε είπε ότι θα ήταν καλύτερα να τρομοκρατήσουμε λίγο τους ηλίθιους για παγκόσμιο πόλεμο ώστε να κάτσουν στα αιώνια αυγά τους και να μας αφήσουν ήσυχους να γίνουμε ακόμα πιο πλούσιοι.

Πήρα πάλι φωτιά και σαν ραπανάκι που είμαι φύτρωσα εκεί που δεν πρέπει, άντε και εις άλλα με υγεία προβατάκια, το κακό είναι ότι πληρώνω και εγώ την βλακεία εκείνων που το μυαλό τους είναι γεμάτο με εικόνες άχρηστης τεχνολογίας.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template