29 Αυγούστου 2008

ΧΑΡΑΤΣΙ ή ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ


Τι ωραία, τι καλά, που είμαι λαχανικό της χώρας που λέγετε Ελλάδα, αλλά ακόμα πληρώνω κεφαλικό φόρο όπως επί τουρκοκρατίας. Αλήθεια ποιος από σας πρόβατα, αναλογίστηκε ποτέ που πάνε τα χρήματα που πληρώνετε; Κάποιων προβάτων το μυαλό (όσο μυαλό μπορεί να έχουν τα πρόβατα) θα πάει στο ότι πληρώνουν χαράτσι για να συντηρείται ο στρατός της πατρίδας. Αλλά για σκέψου ότι πληρώνεις φόρο μόνο και μόνο για να στέλνουν κάποιοι τον στρατό που εσύ πληρώνεις στο Αφγανιστάν που ούτε σου επιτέθηκε ποτέ, αλλά και ούτε πρόκειται ποτέ να σου επιτεθεί. Πληρώνεις φόρο για έναν στρατό που έχει διασκορπιστεί στα πέντε σημεία του ορίζοντα γιατί κάποιοι κόπανοι θέλουν να βγάλουν χρήματα.

Πληρώνεις εφόρου ζωής χαράτσι για το σπίτι που με χίλια ζόρια απέκτησες, πληρώνεις χαράτσι για να παίρνουν κάποιοι βουλευτές στα σαράντα τους σύνταξη και εσένα σου λένε να πάρεις σύνταξη στα εβδομήντα σου, πληρώνεις φόρο για να παίρνουν παχυλούς μισθούς τρακόσοι τεμπέληδες που δήθεν παράγουν έργο. Εδώ θέλω να πω ότι άμα σε κάποιον δεν συμφέρει ο μισθός που παίρνει ή ψάχνει να βρει καμιά δεύτερη δουλεία να κάνει ή ψάχνει για καλύτερο μισθό, άμα λοιπόν δεν τους συμφέρει γιατί κόπτονται τόσο πολύ να γίνουν βουλευτές;

Πληρώνεις φόρους γιατί κάποιοι διορισμένοι διευθυντές (τύπου Γκαργκάνα) παίρνουν 10 και 20 φορές πάνω από τον μισθό που παίρνει ο εργάτης που δουλεύει σε βαριά βιομηχανία. Πληρώνεις χαράτσι για αστυνομία που προστατεύει τους πλούσιους και αυτούς που σε βάζουν να πληρώνεις. Πληρώνεις κεφαλικό φόρο για δρόμους που ούτε κατσίκες δεν μπορούν να περπατήσουν. Πληρώνεις φόρους για τις δημόσιες επιχειρήσεις που χαρίστηκαν (με την υπόσχεση ότι αφού πουλήθηκαν θα μειωθεί και ο φόρος που πληρώνεις), σε κάποιους.

Πληρώνεις φόρους για έργα που δεν έγιναν ποτέ. Πληρώνεις φόρους για την δωρεάν (δήθεν) παιδεία. Πληρώνεις φόρους για νοσοκομεία που είναι έτοιμα να κλείσουν ή να πουληθούν (μάλλον να χαριστούν) σε κάποιους επιτήδειους. Πληρώνεις φόρους για τους γιατρούς που τους δίνεις φακελάκι.

Πληρώνεις φόρους για τα σκουπίδια που μαζεύονται κάθε δύο και τρεις μέρες. Πληρώνεις φόρους για απαρχαιωμένα όπλα που σου τα δίνουν πέντε και δέκα φορές πάνω από την πραγματική τους αξία. Πληρώνεις φόρους για να συντηρείς λαθρομετανάστες,

Σε γενικές γραμμές πληρώνεις γιατί πρέπει να πληρώνεις μιας και είσαι το κορόιδο της υπόθεσης, μιας και δεν αντιδράς. Τόσους κεφαλικούς φόρους που πληρώνεις θα σου έρθει εγκεφαλικό μέχρι που θα δεις τα ραπανάκια ανάποδα, αλλά καλύτερα για μένα, χρειάζομαι το λίπασμα.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template