24 Οκτωβρίου 2008

ΑΥΤΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ…


Εδώ που είμαι με την μούρη μου θαμμένη κάτω από το χώμα, ακούω (καλύτερα να μη βλέπω), ότι όλοι οι πολιτικοί προσπαθούν οι κακόμοιροι (δίνουν αγώνα), να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους νόμιμους τοκογλύφους του κόσμου. Και οι λαοί; Α, αυτοί οι τενεκέδες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτά που τους παίρνουν από τις τσέπες τους, είναι για το δικό τους καλό. Αλλιώς αν καταρρεύσει το σύστημα της τοκογλυφίας πώς θα συνεχίσουν να χρωστάνε;

Είστε όμως, όλοι εσείς οι φτωχοί, περίεργα πλάσματα. Αν είναι δυνατόν, στο κάτω–κάτω τους εκλέξατε όλους αυτούς, ακριβώς για να μπορούν να στηρίζουν τα συμφέροντα σας και οι άνθρωποι αυτό κάνουν. Κι όμως υπάρχουν πλάσματα (σαν και εμένα), που είναι αδύνατον να καταλάβουν το καλό που προσφέρουν οι πολιτικοί σε όλους εμάς που είμαστε φτωχοί. Άλλωστε μας το λένε κιόλας οι άνθρωποι. Κανείς δεν ήρθε να γίνει πολιτικός για ίδιον όφελος (ναι ξέρω όλοι έχουν έρθει στην πολιτική για των αιδοίων το όφελος), αλλά μόνο και μόνο για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο (άσχετα αν το κοινωνικό σύνολο δεν τους το ζήτησε ποτέ).

Άκουσα μάλιστα ότι ζήτησαν στήριξη και αυτοί που με σπέρνουν και με καλλιεργούν (αγρότες). Πάτε καλά ρε; Άκου πράγματα, τι στο διάβολο θέλετε όλοι εσείς την στήριξη βρε αλήτες. Τι διάβολο θα τα κάνετε τα χρήματα; Έχετε μήπως τα πολυτελή σπίτια; Ή μήπως έχετε να συντηρήσετε πισίνες; Άσε και το άλλο, που διάβολο θα τα ξοδέψετε; Μήπως αγοράζετε πίνακες, περιδέραια με τα πιο σπάνια διαμάντια του κόσμου; Μήπως προγραμματίζετε τίποτα ταξιδάκια στο space (πολύ σικ); Άσε πια ότι δεν έχετε αγοράσει ούτε μια φορά ένα εισιτήριο για να πάτε στο Μέγαρο της Μαλακίας (ωχ συγνώμη Μέγαρο Μουσικής ήθελα να πω).

Βλέπεις γιατί σας λέω; Οι πολιτικοί όλου του κόσμου, ξέρουν πολύ καλά που δίνουν τα λεφτά που για το καλό σας τα παίρνουν από σας. Όλοι αυτοί που θα λάβουν το βοήθημα (βοηθηματάκι, όπως θα έλεγε και ο Αφτιάς), το έχουν ανάγκη για όλα τα παραπάνω που σας είπα. Αυτών τα παιδάκια θέλουν νταντάδες, θέλουν τα πρωινά στο κρεβάτι τους, θέλουν να ντύνονται με ρούχα πολυτελείας και πάνω απ’ όλα δεν είναι δυνατόν ένα παιδάκι πλουσίου να φοράει πάνω από δύο με τρεις ώρες το ίδιο ρούχο, θα κάνει κακή εντύπωση στους κύκλους του, ενώ τα δικά σας δεν έχουν τέτοιες φοβερές ανάγκες, είδατε είναι πολύ τυχερά.

Εγώ μάλιστα έχω να προτείνω κάτι ακόμα πιο δραστικό, εκτός από το ενισχυτικό πρόγραμμα, να γίνει και ένας μαραθώνιος (σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου), για να μαζευτούν και άλλα χρήματα, υπέρ των αναξιοπαθούντων πλουσίων…

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template