10 Νοεμβρίου 2008

ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ;


Μπορεί να μην ξέρω πολλά πράγματα από οικονομία —ραπανάκι γαρ— αλλά βλέπω ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και έχουμε πιάσει πάτο, μη σου πω ότι έχουμε αρχίσει να ξύνουμε κιόλας τον πάτο της κατσαρόλας (εκτός από τα αρχίδια μας).

Το κακό είναι ότι οι λαοί μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι όλα όσα λένε για την οικονομία τα βρωμερά σκουλήκια του καπιταλισμού είναι όλα μπαρούφες, ώστε να οδηγήσουν όλους τους εργαζόμενους σε πλήρη μαρασμό, έτσι ώστε να παρακαλάμε για δουλειά ίσα–ίσα για ένα πιάτο φακή, με τον φόβο και μόνο της απολύσεως.

Παιδία, όποτε κάτι δεν τους βγαίνει, δημιουργούν ένα πολύ μεγάλο γεγονός (βλέπε 11 Σεπτεμβρίου), για να καταφέρουν να περάσουν τα μέτρα που θέλουν αυτοί. Μπορεί κανείς να μου πει, πώς είναι δυνατόν να μη μπορούν όλα αυτά τα «μεγάλα» κεφάλια, ότι αν ήταν η «κρίση» (του κώλου), πραγματική, το καλύτερο που είχαν να κάνουν για την αναθέρμανση της οικονομίας, θα ήταν να αυξήσουν τους μισθούς και την αγοραστική δύναμη ταυτόχρονα της μάζας που κατά συνέπεια θα αύξαναν τα κέρδη των επιχειρήσεων τους.

Μα είναι δυνατόν να δημιουργείς ανέργους; Κι από την άλλη να θέλεις αναθέρμανση των αγορών; Όταν παράγω ένα προϊόν και ο άλλος δεν το αγοράζει (επειδή τους έχετε κάνει τον κώλο να…), τι κέρδος θα έχω; Τα πράγματα είναι απλά. Κάπου θέλουν να οδηγήσουν τον κόσμο. Μη κάθεστε και ψάχνετε μέσω τον τύπων των υψηλών προδιαγραφών μαθηματικών. Ένα και ένα κάνουν δύο και αυτό δεν αλλάζει. Άρα όλα τα άλλα είναι απλά για να μας τρομάξουν.

Ντε και καλά να δώσουν χρήματα στους νόμιμους τοκογλύφους που χρόνια τώρα οικονομάνε τα κέρατα τους από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού σε σχέση με τα χαμηλά επιτόκια καταθέσεων. Τι διάολο δηλαδή, ξαφνικά έπαψαν να έχουν κέρδη; Κάτι άλλο ετοιμάζουν, θέλουν να αλλάξουν όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα τον κόσμο και τα δικαιώματα των πολλών. Ίσως γιατί ήρθε η ώρα να επιβάλουν ένα και μοναδικό παγκόσμιο αυτοκράτορα, που ναι μεν θα δώσει μερικά ψίχουλα στους πεινασμένους και καταπιεσμένους λαούς (έτσι για να τον δεχτούν σαν τον απόλυτο άρχοντα), αλλά αμέσως μετά θα επικρατήσει ο απόλυτος φασισμός που δύσκολα θα καταφέρουν οι λαοί να αποτινάξουν από πάνω τους.

Χμ…, σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα πουν κάποιοι. Αλλά πείτε μου πόσες και πόσες ταινίες που είδαμε μέχρι τώρα δεν μας προετοίμαζαν για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα;

Ελάτε παιδιά, συνεχίστε την ζωή σας, τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως θέλουν να μας τα παρουσιάσουν. Αν ήταν έτσι, οι πλούσιοι αμέσως θα έδιναν, μάλλον θα δημιουργούσαν νέες θέσεις εργασίας και όχι να δημιουργούν στρατιές ανέργων μη μπορώντας να διαθέσουν τα προϊόντα που παράγονται.

Κάτι άλλο μας ετοιμάζουν ποιο μεγάλο, που ούτε το μυαλό μας πάει. Στο τέλος, τέλος, ότι είναι να συμβεί, θα συμβεί και μάλιστα πολύ γρήγορα. Προσοχή στις οικογένειες σας.



0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template