26 Απριλίου 2009

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ


Αν και με πρόλαβε εκείνο το καθαρματάκι ο καφετζής, εντούτοις θα πω μερικά λόγια και εγώ για την σημερινή μέρα που πριν μερικά χρόνια έγινε το πυρηνικό μπουμ στο Τσέρνομπιλ (είκοσι τρία έμαθα από κάτι γέροντες), χι, χι πλάκα κάνω ήμουν και εγώ φυτρωμένος εκείνη την περίοδο, αλλά θέλω να το παίξω και καλά νέο φυτό.

Τέλος πάντων ευτυχώς που είμαι σιτεμένο και μολυσμένο Ραπανάκι, αλλιώς θα με είχαν φάει και εμένα σαν λάχανο. Πάντως εκείνη την περίοδο, αλλά και μέχρι σήμερα έχουμε φάει τα άντερα μας από πράγματα που προέρχονται σε κοντινές περιοχές από εκείνα τα μέρη.

Εμ, βλέπεις ποιος κάφρος από αυτούς θα ήθελε να σταματήσει το εμπόριο. Μη νομίζετε βέβαια ότι όλοι αυτοί οι πλούσιοι κάφροι τρώνε τα ίδια πράγματα που τρώμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Να είστε σίγουροι όλοι, ότι αυτοί και τα μούλικα τους τρώνε πράγματα που είναι εντελώς αποστειρωμένα.

Ας είναι, δεν βαριέσαι, μπορεί να είμαστε μολυσμένα όλα μας, αλλά τουλάχιστον όλα αυτά τα πλούσια καθάρματα φροντίζουν για την υγεία μας. Ναι βρε παιδί μου, δεν βλέπεις; Μας απαγορεύουν να καπνίζουμε, για να προστατέψουν λέει αυτούς που δεν καπνίζουνε. Εμ βέβαια σου λέει ο άλλος, δεν μπορείς ρε κύριε να καπνίζεις ενώ είσαι μολυσμένος με μπόλικα ραδιενεργά κατάλοιπα. Τι σου φταίει ο άλλος που θα βγάλει παιδί με τρία μάτια και οκτώ κεφάλια; Αυτό το παιδί πρέπει να ζήσει με υγεία και όχι να το μολύνεις εσύ ο καπνιστής με καρκίνο.

Εμ βέβαια, έχουν δίκιο τα λαμόγια, τι στο διάβολο, θα πρέπει δηλαδή να πληρώνουν οι ασφαλίστηκες εταιρείες τα νοσήλια σου; Όχι βρε αδελφέ, εσύ είσαι μόνο για να πληρώνεις τις ασφαλίστηκες, έτσι γιατί πρέπει αυτοί που τις έχουν να ζουν ωραία, πρέπει στο τέλος, τέλος να εισπράττουν μόνο, όχι και να πληρώνουν επειδή εσύ ήθελες να έχεις έστω και μια χαρά και απόλαυση στην ζωή σου, που ήταν το τσιγάρο.

Να πίνεις μπόλικο ποτό μάλιστα, μπορεί να γίνεσαι μεν αλκοολικός, αλλά τουλάχιστον δεν είσαι σε εγρήγορση, κοιμάσαι, δεν μας ενοχλείς, οπότε καλά κάνεις και είσαι αλκοολικός.

Για κοίτα από αλλού το ξεκίνησα και αλλού το πήγα, αλλά είπαμε φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουν.

Καλύτερα όμως να ασχοληθώ με τίποτα άλλο γιατί με αυτά τα παίρνω στο κοτσάνι μου. Λοιπόν αργότερα θα συνεχίσω να σας αφηγούμαι για τις εμπειρίες από το Νταχάου που ακούει στο όνομα ΑΕΚΙ (διάβασε το ανάποδα ραδιενεργέ μου αναγνώστη)…!

4 ΠΟΤΙΣANE:

♥ Palirroia ♥ on 26 Απριλίου 2009 στις 8:55 π.μ. είπε...

Και μετά λέγατε για μένα και τη Λιονταρίνα ότι γράφουμε στεναχώρα πράγματα εσύ και ο καφετζής μας που μας θυμίσατε την επέτειο της καταστροφικής εκείνης ημέρας.....
Ουφ αγχώθηκα πάλι, πάω να πιω καφεδάκι στο καφετζή ραπανάκι και θα σου ξανάρθω μετά....(σιγά μη γλυτώσεις )
Καλημέρα μια όμορφη Κυριακή να έχεις!!!!

korinoskilo on 26 Απριλίου 2009 στις 9:08 π.μ. είπε...

την θυμαμαι πολυ καλα την μερα εκεινη .... και τις αμεσες συνεπειες που ειχε ....
τις μακροχρονιες τις βλεπουμε γυρο μας :)

καλημερα

ΡΑΠΑΝΑΚΙ on 26 Απριλίου 2009 στις 9:30 π.μ. είπε...

Δίκιο έχεις καλή μου Παλίρροια, αλλά να δεν ήθελα να αφήσω τον καφετζή να με φάει λάχανο.

Κορινόσκυλο έχεις δίκιο η συνέπειες είναι ορατές. Πήγα και κοίταξα τον καθρέπτη και με είδα. Χε, χε πήρα μια τρομάρα άλλο πράγμα.
Άντε σε λίγο θα συνεχίσω την περιπέτεια από το Νταχάου στο σπίτι…

ΛΕΩΝ on 26 Απριλίου 2009 στις 10:36 π.μ. είπε...

Κρύβε λόγια βρε κορινισκυλο! Άκου θυμάται τις άμεσες συνέπειες...!
Εγώ....μόνο από διηγήσεις....!
Για να το ελαφρύνω λίγο!
Καλημέρα σε όλους!

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template