2 Μαΐου 2009

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙΡΟΥΣ


Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας τυπάκος. Ένας τυπάκος που ήθελε να ελευθερώσει τους Εβραίους από τους Ρωμαίους. Έτσι έφτιαξε μια συμμορία (της εποχής εκείνης) και άρχισε να γυρνάει πέρα δώθε και να προσπαθεί να ξεσηκώσει τους Εβραίους μπας και ελευθερωθούν από τους Ρωμαίους.

Κατά καιρούς έκανε λέει και κάτι θαύματα. Όπως το να πολλαπλασιάζει τα κρασιά, τα ψάρια και ότι τέλος πάντων μπορούσε να πολλαπλασιαστεί. Βέβαια επειδή ήταν λίγο χέστης, δεν ήθελε αυτή η επανάσταση των Εβραίων να γίνει με όπλα. Έλα όμως που υπήρχε και άλλη μια συμμορία που είχε αρχηγό έναν αμάν-αμάν τύπο που γούσταρε ξεσηκωμό με σπαθιά;

Βέβαια και οι Ρωμαίοι δεν ήταν τόσο κόπανοι όσο νόμιζαν οι εβραίοι της εποχής εκείνης (όχι γιατί τώρα έχουν βρει τους μπουνταλάδες τους αμερικάνους και κάνουν ότι γουστάρουν). Έτσι μια και δύο οι Ρωμαίοι βουτάνε και τους δύο. Βέβαια το κακό είναι ότι η ιστορία δεν αναφέρει τίποτα για τον τυπάκο που ήθελε επανάσταση με πικετοφορία.

Τους μπουζουριάζουν και τους κάνουν ασήκωτους από το ξύλο. Μετά ζητάνε λέει από τους Εβραίους ποιον θα ήθελαν να αφήσουν. Σαν έξυπνοι οι Εβραίοι λένε να αφήσουν τον μάγκα, έτσι ο τυπάκος της πικετοφορίας κάθετε πάνω στο μεσαίο δάκτυλο των ρωμαίων.

Φυσικά όλο το θέμα είναι μάλλον παραμύθι γραμμένο πολύ αργότερα μιας και δεν τους βγήκε η επανάσταση. Έτσι πήραν το κόλπο με τον τυπάκο τον καλό και έφτιαξαν μια ωραία παραμύθα και την σέρβιραν μια χαρά στην οικουμένη.

Έτσι από τότε ζούμε όλοι εμείς χάλια και οι εβραίοι ακόμα καλύτερα.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template