25 Μαΐου 2009

ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΡΕΒΕΚΚΑ ΤΗΣ…ΤΟ…ΚΑΓΚΕΛΟ


Και τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε σε μια νέα γενιά ανώμαλων (όχι μη νομίζετε ότι ο γέρος έχει πεθάνει, ούτε φυσικά και η γριά, είναι κάτι σαν τον Μητσοτάκη, αλλά στο πιο αρχαίο ένα πράγμα. Λένε πάντως ότι και η Σάρα έφτιαχνε πολύ ωραία ντολμαδάκια. Αυτό μάλιστα το θέμα θα απασχολήσει και την εκπομπή του Χαρδαβέλα «ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ»).

Αφού λοιπόν την γλύτωσε από το σφάξιμο που του ετοίμαζε ο γέρος, ο Ισαάκ μεγάλωσε, αλλά μέχρι τα τριάντα επτά του χρονάκια, γκόμενα δεν έβλεπε μιας και ο γέρος τις ήθελε λέει όλες δικές του.

Κάθε βράδυ ο Ισαάκ άρχιζε να κάνει όνειρα με την χήρα που είχε πέντε ορφανά. Αυτό δυστυχώς κράτησε όπως είπαμε και πριν μέχρι τα τριάντα επτά του χρόνια. Όταν λοιπόν κάποια στιγμή αποφάσισε ότι όσο και αν ήταν πετυχημένες οι γυναίκες του, που κάθε βράδυ έφερνε στο μυαλό του, η κατάσταση δεν θα μπορούσε να διαρκέσει άλλο, γιατί σε λίγο δεν θα μπορούσε ούτε να δει (τυφλώνει λένε), αλλά ούτε και να ακούσει (κουφαίνει λένε). Αυτό μάλιστα το τελευταίο μπορεί να μας το επιβεβαιώσει και υπουργός κύριος Σουφλιάς…!

Έτσι δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει το παλικάρι και πάει στην Χεβρώνα. Εκεί είναι η φάση που τα τινάζει τα πέταλα της η Σάρα η μανούλα ντε και έτσι απαλλάσσεται από την ξεσκατίζει. Έτσι άρχισε να ψάχνει για καμιά γκομενίτσα. Αυτήν την έλεγαν Ρεβέκκα και ήταν κόρη κάποιου Βαθουήλ (χαίρε βάθος αμέτρητο δηλαδή ο τύπος), για την μάνα της Ρεβέκκας δεν ξέρουμε τίποτα μιας και πρέπει να ήταν κανένα από τα πολλά μπασταρδάκια του Βαθουήλ.

Βέβαια μη νομίζεται ότι ο Ισαάκ θα μπορούσε να την κόψει μόνος του την γκόμενα. Μπα, αυτός από τις πολλές «πηχτές» νόμιζε ότι τα παιδιά γίνονταν με την χούφτα. Είχε ακούσει δε ότι και καλά ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο από χώμα και έτσι κάθε φορά που τελείωνε με την χούφτα, έμενε να κοιτάει μπα και φυτρώσει κανένα παιδί μιας και είχε ρίξει στο χώμα το σπόρο του.

Ο Αβραάμ, αυτός του την βρήκε, αφού πριν έστειλε να την περάσει κανένα χέρι ο δούλος του ο Ελιέζερ. Μια και δυο πάει ο τύπος, βρίσκει την γκομενίτσα την κουλτουριάρα που στο μυαλό είχε κιθάρα, και της πετάει τα μάτια έξω. Έτσι η Ρεβέκκα παραδίδετε στον ηλίθιο Ισαάκ μεταχειρισμένη και από δεύτερα και τρίτα ή και τέταρτα χέρια.

Αργότερα λοιπόν και αφού φθάνει τα 40 του χρόνια ο μάπας, αποφασίζει να την παντρευτεί γιατί αυτή του το έπαιζε μυξοπαρθένα και καλά. «Πρώτα στεφάνι και μετά κοκό του έλεγε».

Παντρεύονται τότε μαθαίνει ότι η Ρεβέκκα ήταν στείρα. Μανία ρε παιδί μου εκείνη την εποχή να είναι οι περισσότερες γκόμενες στείρες. Ήταν δε και ψηλά η μύτη η τύπισσα και όλο του ζητούσε να της κάνει δωράκια και τέτοια.

Επί είκοσι συναπτά έτη παιδί δεν έκαναν. Τώρα εκείνο που πιστεύω εγώ είναι ότι στείρα δεν ήταν αυτή, αλλά αυτός μιας και είχε σκοτώσει μπόλικα παιδία με την «πλατεία χούφτα» μέχρι τα 40 του χρόνια.

Αυτό είναι φανερό, γιατί εδώ που τα λέμε, πάει πάλι η Ρεβέκκα και της πετάει κάποιος τα μάτια έξω. Έτσι μετά από είκοσι χρόνια μένει έγκυος η γυναίκα και τι να του πει τώρα του ηλίθιου; Του λέει λοιπόν ότι επειδή έγινε πολύ θεούσος (κάτι σαν την Λουκά ένα πράγμα), ο θεός αποφάσισε να του χαρίσει ένα μούλικο, κάτι σαν τον μπαμπά του ένα πράγμα.

Όλα τα κακά σ’ αυτήν την οικογένεια βρε παιδί μου. Βρε μπας και εκείνη την εποχή υπήρχε ο Μητσοτάκης και τους είχε ευχηθεί καλή χρονιά και καλούς απογόνους; Έτσι λοιπόν κάνει δύο παιδιά η γκόμενα (καρπερός όμως αυτός που την φιστίκωσε).

Τα μούλικα λοιπόν τα βγάζουν το ένα Ησαύ (από το νισάφι μάλλον βγαίνει μιας και κανείς στο χωρίο δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο συνεχώς μαλαζόμενος Ισαάκ μπορούσε να κάνει παιδία), το άλλο δε το έβγαλαν Ιακώβ. Χμ…επειδή τώρα θα αρχίσουν τα δύσκολα, σταματάω εδώ και συνεχίζω αύριο…



2 ΠΟΤΙΣANE:

korinoskilo on 25 Μαΐου 2009 στις 8:29 μ.μ. είπε...

αααααααααΑΑΑΑΑΑ
στο καλυτερο σταματας:Ρ


την καλησπερα μου :)))

ΡΑΠΑΝΑΚΙ on 25 Μαΐου 2009 στις 9:23 μ.μ. είπε...

Δυστυχώς κάνει πολύ ζέστη Κορινόσκυλο μου και είναι αδύνατον να συνεχίσω το γράψιμο. Στάζει το μέτωπο πάνω στο ιερό πορνογράφημα και θα το χαλάσω, δεν δίνω δε με τίποτα άλλα χρήματα για αυτό.
Να είσαι καλά και αντεύχομαι ένα πολύ καλό βράδυ…

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template