23 Ιουνίου 2009

Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ


ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Για αυτό και μόνο τον λόγο σας επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή σε ότι ακούτε, αν κάτι από αυτά που ακούτε σας κάνει εντύπωση, απομονώστε το, εξετάστε το με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και τότε μπορεί να ανακαλύψετε τι ακριβώς μπορεί να κρύβετε από πίσω. Τέλος πάντων όμως, νομίζω ότι ξεφύγαμε από το θέμα του κεφαλαίου.

Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα της πλήρους κατάρρευσης των θρησκειών. Μπορεί να εξετάσαμε την Χριστιανική θρησκεία με ένα και μόνο παράδειγμα, αλλά για να δούμε και το αντίπαλο δέος. Το αντίπαλο δέος που δεν είναι άλλο από τον Μωαμεθανισμό, Ισλαμισμό. Άραγε τα ίδια συμβαίνουν και εκεί; Είναι δηλαδή το ίδιο καταναλωτική θρησκεία; Χμ… όχι ακριβώς, αλλά εκεί προσπαθούν να κρατήσουν την εξέγερση της μάζας λέγοντας ή μάλλον βάζοντας την μάζα να επαναλαμβάνει την περίφημη φράση —ότι κακό και να της συμβαίνει— την περίφημη λοιπόν φράση: «ο Θεός είναι μεγάλος», αυτή η εκδοχή τους κάνει να ελπίζουν ότι κάποτε τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο για αυτούς. Αλλά επειδή δεν φθάνει μόνο αυτό, χρειάζονται και την κατανάλωση και από αυτούς —μπορεί όχι σε τόσο έντονο ρυθμό— αλλά τέλος πάντων χρειάζονται ένα μέρος των χρημάτων τους κάνουν να πιστέψουν ότι υπάρχει και η γιορτή της αλλαγής του έτους. Έτσι σ’ εκείνο το σημείο υπάρχει μια ανεξιθρησκία, μιας και αυτή η γιορτή ανήκει σε όλες τις μάζες. Γιατί στις μάζες ανήκει μόνο η κατανάλωση, ενώ στους «λίγους» ανήκει η είσπραξη από την κατανάλωση.

Πάντως η φράση που αναφέραμε λίγο πιο πάνω για τους Ισλαμιστές (ο Θεός είναι μεγάλος) επιτελεί πολύ καλό έργο, εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς, μιας και τελευταία τους κτυπάνε από παντού, τους βομβαρδίζουν, τους εξοντώνουν, σκοτώνοντας τα παιδιά τους, αυτοί εντούτοις βρίσκουν παρηγοριά στην φράση ότι ο θεός είναι μεγάλος. Δεν είναι αστείο στα αλήθεια; Ο θεός είναι μεγάλος! Αντί να σκεφθούν ότι ο θεός τους δεν τους προστατεύει καθόλου από τους εχθρούς τους, αυτοί εντούτοις αφήνουν την προστασία τους σε έναν θεό που επιτρέπει στους εχθρούς των οπαδών του να τους εξοντώνουν σαν κάτι ευτελή αντικείμενα. Αλλά είναι εκείνη η ελπίδα, που χρόνια τώρα την έχουν μπολιάσει στο υποσυνείδητο της ταλαίπωρης μάζας.

Φαντασθείτε λοιπόν να μην υπήρχε αυτή τους η πίστη, στον θεό τους. Αν έπαυαν να πιστεύουν σε έναν θεό που είναι ανίκανος να τους προστατέψει παρ’ όλες τις προσευχές που του απευθύνουν, έναν θεό που αφήνει να τους σκοτώνουν ότι πιο πολύτιμο έχουν, τα παιδιά τους. Αν λοιπόν έπαυαν να πιστεύουν, τότε θα επαναστατούσαν, θα προσπαθούσαν να αντισταθούν και τότε πολλά πράγματα θα άλλαζαν για τους πολλούς και τους «λίγους».

Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι, κανείς από αυτούς που δήθεν πιστεύει στον θεό, δεν πρόκειται να κάνει για σας καμιά καλή πράξη. Αν όμως τον ρωτήσετε για το εάν πιστεύει ή όχι, η απάντηση που θα σας δώσει θα είναι στερεότυπη. «Φυσικά και πιστεύω, τι νομίζεις όλα όσα έχω κάνει στην ζωή μου, με βοήθησε ο Θεός να τα αποκτήσω και…». Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι αυτό το ίδιο πράγμα θα το ακούσετε κι από έναν τοκογλύφο, ξέρετε γιατί; Μα θέλουν πάντα να δίνουν το καλό παράδειγμα στις μάζες, θέλουν οι μάζες να έχουν την ελπίδα ότι πιστεύοντας στον θεό, κάποτε θα μπορέσουν να αποκτήσουν και αυτοί τα ίδια πλούτη. Κι όμως, όλοι οι θεοί μας λένε ότι οι πλούσιοι δεν είναι καλοί άνθρωποι και καλά, ότι είναι καλύτερα να μην έχει κανείς περιουσία μιας και κάτι τέτοιο θα απέτρεπε τον θεό να τους συμπαθήσει. Το περίεργο όμως είναι ότι ο θεός μοιάζει να βοηθά περισσότερο τους πλούσιους παρά τους φτωχούς.



1 ΠΟΤΙΣANE:

korinoskilo on 23 Ιουνίου 2009 στις 10:58 μ.μ. είπε...

ο θεος ειναι μεγαλος !!

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template