24 Σεπτεμβρίου 2009

Α, ΝΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΠΙΑ…


Σήμερα, λέω να πιάσω ένα θέμα που οι πολιτικοί θα το ονόμαζαν καυτή πατάτα (μακάρι να μπορούσα να τους έβαζα στις μασχάλες καυτές πατάτες). Λέω να ασχοληθώ λίγο με το θέμα των εξαθλιωμένων πλασμάτων που όλοι εμείς θέλουμε να τους λέμε λαθρομετανάστες.

Τι είναι ο λαθρομετανάστης; Αν ρωτήσεις έναν οπαδό του ΠΑΣΟΚ, θα σου πει ότι είναι ένα κακόμοιρο πλάσμα, αν ρωτήσεις έναν οπαδό της ΝΔ θα σου τα μασήσει κάπως και θα σου απαντήσει ότι είναι ένα εξαθλιωμένο πλάσμα που αξίζει κανείς να το περάσει —το λιγότερο— από φάλαγγα. Αν ρωτήσεις έναν του ΚΚΕ θα σου πει να τον κάνουμε έλληνα, το ίδιο και ο οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τον οπαδό του Καρατζαφέρη θα σου πει να τον βασανίζουμε, να του κόψουμε χέρια, πόδια και μετά να τον στείλουμε πακέτο στην χώρα του.

Κι όμως, κανείς μας δεν βλέπει την πραγματική αλήθεια. Κανείς μας δεν θα ήθελε να εγκαταλείψει τον τόπο που γεννήθηκε για να πάει σε μια ξένη χώρα. Λέτε να τους αρέσει που αφήνουν πίσω τους φίλους, οικογένεια, παιδιά, πληρώνοντας τους άθλιους δουλεμπόρους για να έρθουν σε μια χώρα χωρίς καν να ξέρουν την γλώσσα, ξέροντας ότι κάποιοι (σχεδόν όλοι μας), θα τους εκμεταλλευτούν;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς άνθρωπος στην γη που να θέλει να ζήσει κάτω από τέτοιες άθλιες συνθήκες. Κι όμως, όλοι μας τα βάζουμε με αυτά τα πλάσματα. Δεν μπορούμε να δούμε ότι πίσω από αυτή την εξαθλίωση κρύβονται συμφέροντα μεγάλων και ενίοτε μικρών δυνάμεων ή και κατά τόπους μικρών ή μεγάλων δικτατορίσκων. Δυστυχώς μας αρέσει να κρίνουμε αυτό που πάντα βλέπουμε μπροστά μας και όχι αυτό που κρύβετε από πίσω.

Δεν έχουμε καταλάβει ότι κάποιοι μας έχουν γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Οι γνωστές μας χώρες άρχισαν εδώ και μερικά χρόνια να λειτουργούν και πάλι αποικιοκρατικά. Φυσικά ακόμα δεν έχουν χρησιμοποιήσει αλυσίδες στα πόδια αυτών των ανθρώπων (που θα πάει θα γίνει σε λίγο και αυτό), αλλά με το που βομβαρδίζουν τις χώρες τους, με το που κλέβουν τα προϊόντα τους (πετρέλαιο, διαμάντια, χρυσό κλπ), εξαναγκάζουν αυτά τα πλάσματα να φύγουν από τις χώρες τους για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί.

Πόσοι από σας μικρά ή μεγάλα λαμόγια, δεν πήρατε έναν τέτοιον μετανάστη, για να βάψει το σπίτι σας, δίνοντας του το πολύ τριάντα Euro; Ξέρω θα πείτε τώρα ότι κανείς σας δεν το έχει κάνει. Κι όμως όταν τα δίνατε σας φαίνονταν και πολλά.

Ξέρετε τι λέω, να πάμε να πνιγούμε όλοι μαζί. Αντί να διαμαρτυρόμαστε και να κυνηγάμε όλους αυτούς που πιάνουν δουλειά όπου βρουν με λίγα χρήματα, θα έπρεπε να πιάσουμε τους εαυτούς μας από το λαιμό και να μας πνίξουμε. Μας κλέβουν λέει τις δουλειές ο «Μπουμπούκος» και η παρέα του. Κι όμως ας μας βρει ο «Μπουμπούκος» ένα ντόπιο που να καθαρίζει με πέντε euro τους υπονόμους (φυσικά ούτε με 300€ δεν θα βρεις αφού τα παιδιά μας είναι όλα του Πανεπιστημίου). Άρα λοιπόν ποιες δουλειές κλέβουν; Μήπως δουλειές γραφείου;

Ας μου πει κάποιος, πότε φώναξε έλληνα υδραυλικό και να τον είδε να κάνει αυτός την δουλειά; Βάζει τον δύσμοιρο δούλο τον «ξένο» και κάνει όλη την δουλειά δίνοντας του το πολύ 10 euro μεροκάματο (ίσως να λέω και πολλά) και μάλιστα αν ρωτήσεις τον άθλιο αυτόν ελληναρά θα σου πει να φύγουν να πάνε σπίτια τους. Και εσύ τι κάνεις τότε; Χαμογελάς και συμφωνείς μαζί του, αντί να του χώσεις ένα ντιρέκτ στην άθλια φάτσα του και να τον στείλεις στο ΚΑΤ πασαλειμμένο στο άθλιο αίμα του, γιατί μη μου πεις, θα έχει μπόλικο αίμα αφού έχει ρουφήξει τόσο πολύ από αυτούς που έχει εκμεταλλευτεί τόσο καιρό.

Άντε λοιπόν, γιατί την επόμενη φορά που θα ακούσω κανέναν τέτοιο να λέει αυτά που λέει, ορκίζομαι να μη βγει ζωντανός από τα χέρια μου. Τους ενόχους τους έχουμε μπροστά μας αλλά δεν τους βλέπουμε, γιατί κρύβονται καλά πίσω από τα εξαθλιωμένα αυτά πλάσματα.

Ξέρω σε πολλούς δεν άρεσαν αυτά που διάβασαν (αν τα διάβασαν), αλλά ποσώς με νοιάζει. Άλλωστε ποτέ δεν ήμουν των τύπων ή ντε και καλά των καλών σχέσεων μόνο και μόνο για να είμαι αρεστός. Καλή μέρα σας…

3 ΠΟΤΙΣANE:

ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ on 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:22 μ.μ. είπε...

Ελληνας αρχιτεμπελαρος και παντα θεση Διευθυντη ζηταει...σιγα μην πανε για 30 ευρ μεροκαματο.....ολες τις δουλειες αυτα τα βασανισμενα πλασματα τις κανουν αυτοι που ζουν σαν τους εγχρωμους σκλαβους στην τοτε εποχη της αμερικης...
Δεν διαφερουμε και μεις σε τιποτα απο τοτε...
Καλημερα....

korinoskilo on 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:06 μ.μ. είπε...

αχ με κολαζεις να γραψω για εμπειριες μου με τους φασιστες τους γερμανους .....

ρε συ ποσο ευκολα ξεχνανε οτι ηταν υπο κατοχη των φασιστοειδων ...... δεν ξερουν οτι ειναι ιδιοι με ιδιες ιδεες?

συγχιστικα!!

καλο μεσημερι

korinoskilo on 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:07 μ.μ. είπε...

α! και μη χανεσε γμτ!!!

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template