23 Ιανουαρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.


Προχθές διάβαζα σε μια φυλλάδα ότι οι οργανώσεις αρωγής (ξέρετε αυτές που δήθεν οι άνθρωποι τους γεννήθηκαν να βοηθάνε άλλους ανθρώπους), έχουν ξεκινήσει πόλεμο μεταξύ τους ποια θα βοηθήσει περισσότερο από την άλλη τους κατατρεγμένους. Έλεγε επίσης το άρθρο ότι και τα ΜΜΕ συναγωνίζονται (με τα δικά μας τα λεφτά), ποιο θα φανεί περισσότερο φιλάνθρωπο. τέλος πάντων, δεν έπεσα από τα σύννεφα, γιατί δεν είμαι από αυτά τα κορόιδα που πάνε ντε και καλά και δίνουν από το υστέρημα τους σε εκπομπές (Μαραθώνιοι), χωρίς καν να γνωρίζουν που καταλήγουν τα χρήματα τους.

Θέλεις να βοηθήσεις κυρία οργάνωση αρωγής; Μπράβο, καλά κάνεις, αλλά τότε τι θέλεις τα γραφεία πολυτελείας; Γιατί πρέπει να πληρώνεις τόσους υπαλλήλους; Γιατί κάνεις γκαλά πολυτελείας που πλαισιώνονται από αυτά τα καθίκια που λέγονται καλλιτέχνες, που φορώντας όλα αυτά τα βαρύτιμα επάνω τους, εμφανίζονται χαμογελαστά (τα καθίκια), μπροστά στις κάμερες που σχεδόν δεν μπορούν να δουν τα πρόσωπα τους καθώς οι λάμψεις από τα σμαράγδια και τα διαμάντια τυφλώνουν τους φακούς.

Μετά ανεβαίνουν στην σκηνή οι πόρνες πολυτελείας και αρχίζει ένα απίστευτο παζάρι προσφορών το ποιος θα δώσει τα περισσότερα για να αποσπάσει ένα φιλί από κάποια πόρνη πολυτελείας. Φυσικά όλα αυτά γίνονται από λεφτά που έδωσαν κάποια κορόιδα παρακινούμενα από τα ΜΜΕ. Σε άλλη πάλι φάση βγαίνει κάποια κυρία που το έχει ρίξει στις φιλανθρωπίες μιας και δεν είχε τι άλλο να κάνει, αφού κάθε μέρα τα χρηματοκιβώτια του άντρα της γεμίζουν από κάτι εκατομμύρια Euro, από την σχεδόν δωρεάν εργασία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του. Βγαίνει λοιπόν με την τραβηγμένη μούρη της και τα φλας ανάβουν, οι κάμερες αρχίζουν και δουλεύουν, ενώ από τα στούντιο ακούγονται υπέροχα λόγια για την κυρία, το πόσο καλή είναι, το πόσα έχει προσφέρει και ότι είναι πρέσβειρα και άλλα τέτοια υπερφίαλα και ανόητα λόγια.

Φυσικά η κυρία κορδώνετε, με κίνδυνο μάλιστα να σπάσουν τα ράμματα από το τραβηγμένο πρόσωπο της. Αρχίζει και αυτή να εκθειάζει τις πράξεις της. Εκείνο όμως που δεν λένε τα αηδιαστικά ΜΜΕ, είναι ότι η κυρία δεν έχει δώσει ούτε ένα Euro από τα δικά της. Απλά έχει πάρει τα euro των ηλίθιων και τα διαχειρίζεται προβάλλοντας πάνω απ’ όλα τον εαυτόν της και την οργάνωση που αντιπροσωπεύει.

Και να σκεφτεί κανείς, ότι όλα αυτά τα ξόανα, αν έδιναν τις εισπράξεις μιας μόνο ημέρας από τον κορβανά τους, τότε σχεδόν ολόκληρος ο κόσμος θα είχε σωθεί από την φτώχια. Άρα δεν είναι η κυρία πρέσβειρα καλής θέλησης. Αλλά πάλι ο φτωχός ηλίθιος που προσπαθεί να σώσει τον άλλον φτωχό μάπα. Η κυρία λοιπόν είναι απλά μια κυρία σαν και αυτές που κάποτε έλεγαν ότι άμα δεν έχει ψωμί να φάει ο λαός, ας φάει παντεσπάνι.

Αυτά. Ήθελα να γράψω κι άλλα, αλλά δεν μπορώ. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας. Και να θυμάστε. Μη δίνετε τα χρήματα σας. Όχι γιατί δεν πρέπει να βοηθήσετε τους κατατρεγμένους, αλλά γιατί αυτοί που δήθεν μαζεύουν τα δικά σας λεφτά είναι βαλβίδες ασφαλείας για να μη ξεσηκωθούν οι πεινασμένοι τούτης της Γης και στρέψουν τα δόντια πάνω στους καλά ταϊσμένους.

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template