14 Ιουνίου 2010

ΩΧ ΑΔΕΛΦΕ


Να λοιπόν που έρχονται και πάλι αναμνήσεις από τα παλιά καλά χρόνια. Αυτά βρε παιδί μου που είχαμε μάθει. Δεν αντέχει ο έλληνας να μπει σε καλούπια. Είναι αδύνατον να μη νοιώσει κορόιδο. Να πάει και να πληρώνει τα δωμάτια του ξενοδοχείου (τις περισσότερες φορές χωρίς καν ένα υποτυπώδες σέρβις), χρυσά, λες και πρέπει να τα αγοράσει.

Μας λένε ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν πάνε καλά και κλείνουν. Ότι εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους. Ποιοι όμως εργαζόμενοι; Μήπως η οικογένειες των ξενοδόχων; Μήπως οι αλβανοί (στην καλύτερη περίπτωση), σερβιτόροι (όταν υπάρχουν) ή μήπως οι ινδοί και πακιστανοί κηπουροί;

Πλάκα μας κάνετε κύριοι ξενοδόχοι. Μέχρι τώρα (και δυστυχώς θα συνεχίσουν), δεν νοικιάζουν τα δωμάτια. Τα πουλάνε σχεδόν. Δεν είναι τιμές αυτές βρε ξευτιλισμένοι. Δεν μπορείς να νοικιάζεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο 135€ την ημέρα και μάλιστα να μη σου έχει ούτε καν κουζίνα και να πρέπει να βγεις, να κάνεις πενήντα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο σου για να βρεις ταβέρνα για να φας.

Όχι κύριε κόπανε. Με τέτοιες τιμές πρέπει να διαθέτεις κουζίνα και να σερβίρεις έστω και μακαρόνια. Αν ήταν να πηγαίνω και να έρχομαι ολόκληρο ταξίδι με το αυτοκίνητο (το κάνω κάθε μέρα στην πόλη), καθόμουν και στο σπίτι μου. Γέμιζα την ριμάδα την μπανιέρα μου με νερό, αλάτι, ιώδιο (από το φαρμακείο) και την περνούσα ραχάτι.

Για αυτό λοιπόν δεν με νοιάζει καθόλου αν θα κλείσετε και μακάρι να κλείσετε, έτσι ώστε να μείνουν οι υγιείς επιχειρήσεις. Να πάτε στο διάβολο και ακόμα πιο πέρα (αν υπήρχε φυσικά διάβολος). Κι όμως να είστε σίγουροι, ότι ο ηλίθιος πάλι έλληνας θα ξεσκιστεί και φέτος να τρέχει δεξιά και αριστερά για να κάνει διακοπές πληρώνοντας χιλιάρικα στους ξενοδόχους και στους πονηρούς που ξαφνικά με τρία αηδιαστικά, βρόμικα δωμάτια, αποφάσισαν να γίνουν πλούσιοι επιχειρηματίες του κώλου.

Τα έχω βάλει με τους αλήτες του τουρισμού; Ναι, γιατί κάποτε πρέπει να μάθουμε να μην είμαστε όλο ωχ αδελφέ και δεν βαριέσαι, διακοπές ήρθα να κάνω. Καλά κάνεις, αλλά μαλάκα, έτσι όπως τους έμαθες τους αλήτες, δεν πρόκειται να κάνεις για πολύ καιρό ακόμα.



0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template