30 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΔΕΙΛΙΑ.


Κοιτάζοντας τούτη την φωτογραφία, στο μυαλό μου (όσο μυαλό μπορεί να έχει ένα φυτό σαν και εμένα), έρχεται και ξανά έρχεται η εποχή που περιγράφει ο Όργουελ. Είναι τρομερό να βλέπει κανείς κάτι τέτοια πλάσματα, που το μόνο που έχουν στο κεφάλι τους είναι το πώς θα γίνουν καλύτερες υπηρέτριες του συστήματος και μάλιστα με τρεις και εξήντα.
Τους κοιτάω και ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Τώρα θα μου πεις, είναι δυνατό να έχει κάποιος μυαλό και να πάει να γίνει μπάτσος;  Τους κοιτάς πώς καμαρώνουν και σκέφτεσαι ότι το κεφάλι τους ήταν πάντα τόσο άδειο; Μάλλον ναι, αφού μόνο ένα άδειο κεφάλι μπορεί να δεχτεί όλα όσα τους περνάει το σύστημα ώστε να γίνουν καλές υπηρέτριες.
Άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα, άνθρωποι που χωρίς την στολή θα ήταν έρμαια στην κοροϊδία του καθενός, άνθρωποι που φοβούνται να βγουν στον δρόμο χωρίς να είναι με στολή, άνθρωποι που νομίζουν ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους γιατί τους έχουν ντύσει σαν ανθρωποειδή. Αυτά λοιπόν τα πλάσματα (μόνο για πλάσματα μπορεί κανείς να μιλήσει), στέκονται μπροστά στον φωτογραφικό φακό και καμαρώνουν για τα άδεια κεφάλια τους.
Φυσικά κάποιος το ίδιο βλάκας θα πει : «Μα τι είναι αυτά που λες; Την δουλειά τους κάνουν τα «παλληκάρια» τι δηλαδή να μη την κάνουν;» και εγώ που είμαι φυτό θα απαντήσω. Θέλεις να πεις ότι δουλειά τους είναι να βαράνε; Θα μπορούσαν να κάνουν μια άλλη δουλειά κι αν ναι, τότε ξέρεις πια δουλειά θα μπορούσαν να κάνουν μόνο; Να σκουπίζουν τους δρόμους, γιατί μια πιο υπεύθυνη δουλειά δεν θα μπορούσαν ποτέ μα ποτέ να κάνουν, γιατί οι περισσότερες δουλειές έχουν ευθύνες κι αυτοί δεν θέλουν ευθύνες με τίποτα, γιατί οι ευθύνες θέλουν σκέψη και οι σκέψεις μυαλό, και μυαλό είναι δύσκολο να βρει κανείς κάτω από τα κράνη και κάτω από το κόκαλο του κεφαλιού τους.
Ξέρετε γιατί τα είπα όλα αυτά; Γιατί είναι άσχημο να βλέπεις υπηρέτριες να καμαρώνουν σαν ηλίθιες μπροστά στον φακό. Γιατί αυτά τα όντα όπως είναι πρόθυμα να υπηρετήσουν τους προδότες της χώρας τους, είναι το ίδιο πρόθυμα να υπηρετήσουν τον κατακτητή της χώρας τους αρκεί να φορούν στολή. Δεν τους νοιάζει ποιος θα είναι στην εξουσία, απλά το παίζουν πατριώτες. Ας δει κανείς τι παίζει στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και όπου άλλου.
Αυτά της ίδια νοοτροπίας όντα, πάνε και υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής, συλλαμβάνοντας συμπατριώτες τους. Ξέρετε γιατί, νοιώθουν ισχυρές υπηρέτριες ακόμα και αν υπηρετούν ξένες κατοχικές δυνάμεις, αλλά κατά τα άλλα; Α, είναι πατριώτες. Αντί λοιπόν να ενωθούν με τις λαϊκές δυνάμεις και να στείλουν όλοι μαζί στην κόλαση το σύστημα που καταπιέζει τα πάντα για να κονομάνε οι λίγοι, όλα αυτά τα ανεγκέφαλα, αρέσκονται να υπηρετούν αυτούς τους ίδιους που τους κοροϊδεύουν. Ωραία λοιπόν συνεχίστε, αλλά τουλάχιστον μη καμαρώνετε κιόλας.   

0 ΠΟΤΙΣANE:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΡΑΠΑΝΑΚΙ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template